Івано-франківському ДП Івано-Франківському котельно –зварювальному виповнилося 68 років


Днями підприємство відсвяткувало 68 річницю з дня свого заснування. До 1990 року завод випускав, в основному, продукцію військово-технічного призначення.

З 1990 року підприємство випускає теплогенеруюче та допоміжне теплотехнічне обладнання, як для потреб народного господарства так і для побуту.

На сьогоднішній день ДП МОУ «Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» - підприємство з широкими технологічними можливостями, кваліфікованим персоналом і багаторічним досвідом роботи у зварювальному виробництві. За останні роки завод освоїв і виготовляє близько 40 видів теплотехнічної продукції.

Для потреб народного господарства і для ЖКГ завод випускає гаму промислових котлів типу КСВ потужністю 0,25; 0,63; 1,0; 2,0; і 3,15МВт з ККД>91%. Котлоагрегати повнокомплектні, прості в монтажі, пусконаладці та експлуатації.

Всі котли можуть працювати з пальниками зарубіжного виробництва фірм «Weishaupt», «Giersch», «Elco», «Oilon», «Ecoflam», «Unigas», як на газоподібному, так і на рідкому паливі.

Для потреб населення випускається гама побутових котлів типу КС-Г потужністю 31,5; 65; і 100 кВт, які можуть опалити приміщення від 300 до 1000 м². Всі котли працюють на природному газі, а котел потужністю 31,5 кВт виготовляється для роботи на дровах і вугіллі.

Крім теплогенеруючого обладнання, завод випускає ряд допоміжного теплотехнічного обладнання для комплектації котелень та паливних. Для систем гарячого водопостачання випускаються водопідігрівачі ємкісні з нержавіючої сталі потужністю від 7 до 140 кВт і об’ємом від 50 л до 500 л. Для пом’якшення котлової води випускаються вузли водопом’якшення сітьовий ВВС і насосний ВВН. Для відводу відпрацьованих котлових газів - димові труби з чорного та нержавіючого металу.

Враховуючи побажання споживачів, завод розробив конструкторську документацію і з 2004 року виготовляє контейнерні паливні потужністю 130…200 кВт повної заводської готовності, які можуть забезпечити теплом та гарячою водою об’єкти до 2000 м².

Паливна повністю автоматизована і не потребує постійної присутності обслуговуючого персоналу. Наявність в паливній мікропроцесорного регулятора температури, який працює по внутрішньому та зовнішньому датчиках, дозволяє одержати економію енергоресурсів до 20%.