Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу для Володимира Колковського у вигляді грошової застави


В п’ятницю, 8 листопада 2013 року до Івано-Франківського міського суду було доставлено екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського для обрання йому міри запобіжного заходу.

У Івано-Франківський міський суд під конвоєм було доставлено мешканця Івано-Франківська Володимира Колковського, якого підозрюють у вчиненні злочину передбаченого частиною 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України України.

Провівши судове засідання, суд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваного Колковського Володимира Зіновійовича, 28 вересня 1980 року народження, на строк шістдесят днів з моменту фактичного затримання, терміном до 05 січня 2014 року.

Тримання під вартою підозрюваного здійснювати у СІЗО м. Івано-Франківська. 

Також суд визначив розмір застави за якої підозрюваного можуть звільнити з-під варти  - це 299 мінімальних заробітних плат, тобто в сумі 342 953 (триста сорок дві тисячі дев’ятсот п’ятдесят три) гривні 00 коп., яка може бути  внесена як самим підозрюваним так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на депозитний рахунок Івано-Франківського міського суду.

Підозрюваний  або заставодавець  мають право у будь-який момент внести заставу в розмірі, визначеному в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, протягом дії ухвали.

 У разі внесення застави покласти на підозрюваного Колковського Володимира наступні обов'язки:

1) прибувати до визначеної службової особи – слідчого, прокурора або суду, із визначеною періодичністю;

2) не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи;

4) утримуватись від спілкування з потерпілими, свідками.

Таким чином, якщо хтось внесе заставу за підозрюваного Володимира Колковського, то його буде звільнено з-під варти.