Івано-Франківський міський суд засудив «гастролерів», які вчиняли грабежі та крадіжки


В Івано-Франківському міському суді завершено розгляд кримінальних справ та винесено вирок двом чоловікам 1993 та 1994 років народження, які вчиняли крадіжки та грабежі.

На  розгляд до Івано-Франківського  міського суду надійшла кримінальна  справа двох молодиків 1993 та 1994 років народження. Старший із них вже неодноразово судимий ніде непрацюючий уродженець Запорізької області, щодо молодшого, то той теж раніше ніде не працював, проте проблем із законом до цього у нього не було.

Під час  проведення судового слідства, було встановлено  причетність цих двох молодих  чоловіків до двох кримінальних епізодів.

Перший  свій злочин, кримінальний дует скоїв  ще минулого літа. Перебуваючи у  селі молодшого із обвинувачених, кримінальники  проникли до чужого житла, та погрожуючи застосуванням сили, пограбували  двох стареньких пенсіонерів.

Наступний свій злочин підсудні вже скоювали в Івано-Франківську.

Пошкодивши  віконну решітку, злочинцям вдалося  проникнути до одного із продовольчих міні-маркетів по вулиці Молодіжній, звідки вони намагалися винести алкоголь та продукти харчування. Проте, в магазині спрацювала сигналізація і на місце пригоди приїхали працівники приватної охоронної фірми, які затримали зловмисників та передали їх працівникам міліції.

В судовому засіданні, молодший із зловмисників своєї  причетності до першого кримінального  епізоду спочатку не визнавав й доводив, що співучасник просто хоче його оговорити. Але після дослідження усіх доказів, свою вину визнав повністю.

Враховуючи  всі обставини кримінальної справи Івано-Франківський міський суд, призначив  підсуднім такі терміни покарання:

  • раніше судимого уродженця Запорізької області, 1993 року народження суд засудив за ч. 3 статті 186, ч.3 статті, 15 ч. 3 статті 185 Кримінальногокодексу України та призначив покарання у вигляді чотирьох років та двох місяців позбавлення волі;
  • раніше не судимий уродженець Хмельницької області, 1994 року народження, був засуджений за ч. 3 статті 186, ч. 3 статті 15, ч. 3 статті 185Кримінального кодексу України, та отримав покарання у вигляді одного року та одного місяця позбавлення волі.