Івано-франківський суд зобов'язав забудівельника на вулиці Мазепи 35а знести зайві поверхи


Вчора в Івано-Франківському міському суді завершився розгляд справи щодо спірного будівництва на вул. Мазепи, 35а. Раніше мешканці тамтешнього житлового кварталу протестували проти новобудови, вважаючи незаконним зведення кількох зайвих поверхів в їхньому дворі.

Протести проходили з перекриттям вулиць та зверненнями до правоохоронних структур. Проте, Прокуратура міста не знаходила порушень у діях забудовника. Мешканці звернулись до депутатів Івано-Франківської міської ради, яка з ініціативи депутата міськради Юрія Солов'я, прийняла рішення про обмеження поверховості згаданого будівництва, як це передбачено у генплані міста та в Державному акті на землю, пишуть Версії.

Однак, не погоджуючись із рішенням Івано-Франківської міської ради ПП "Прогрес-БудІФ" звернувся до Івано-Франківського міського суду, де вимагав скасувати рішення міськради.

Чи не вперше в історії міста міський суд під головуванням судді Бабій О. М. відхилив позов забудівника і таким чином став на бік міської громади. Відхиливши позов суд тим самим залишив в силі рішення міської ради про обмеження поверховості новобудови до трьох поверхів.

Таким чином, у Івано-Франківську може відбутися прецедент щодо знесення зайвих поверхів. Адже незважаючи на судовий розгляд ПП "Прогрес-Буд ІФ" продовжував будівництво і встиг звести шість поверхів три з яких є зайвими.