Іванофранківці нарікають на високі ціни, вікна та двері


Цьогоріч в Інспекції з захисту прав споживачів в Івано-Франківській області вже зареєстровано 196 заяв від споживачів. В основному звернення стосуються скарги на надані послуги.

А саме, найбільше невдоволення викликає житлово-комунальна сфера, ЄРЦ, а ще - послуги по гарантійному ремонту. Одна з найболючіших, як зазначає головний спеціаліст інспекції Іванна Байда, - гарантійний ремонт уже встановлених металопластикових вікон та дверей. Також складнопобутової техніки, зокрема мобільних телефонів і планшетів. На планшети, зауважує, скарг найбільше. Це пояснюється тим, що  зазначені гаджети – річ популярна. Це вже як закономірність – люди купують планшети, багато ними користуються, техніка ламається, їх здають по гарантії, ремонт затримується і споживачі приходять до них.

«Якщо взяти до уваги продукти харчування, то слід зауважити, що людей не влаштовує ціна, - розповідає Іванна Байда в розмові з кореспондентом "Бліц-Інфо". – Підняття ціни на товари широкого вжитку – хліб, овочі. Хоча певні скарги на якість продукції теж є. Від початку року зареєстровано скарги на якість пшеничного борошна. Їх не багато. А також зафіксовано скарги на виявлені сторонні предмети в хлібобулочних виробах. Зокрема, в батонах виробництва «Цархліб». Зареєстровано дві скарги, а у випадку, якщо мова йде про хліб, можна судити про поганий контроль на виробництві".

А ще спеціаліст розповідає, що в першому та другому кварталах цього року інспекцією було проведено багато дослідів. З різної продукції відбиралися проби і в лабораторії перевіряли якість взірців.