Іванофранківці скаржаться на надто гарячі батареї


В Україні і чиновники і прості громадян говорять про потребу в економії енергоресурсів. Мовляв, запаси палива та електроенергії обмежені, тож треба економити, або будемо сидіти у темноті та холоді. Тим не менш, на практиці бажання влади зекономити виглядає непереконливим. Принаймні таке враження виникає в іванофранківців останні кілька днів. Адже на вулиці значно потепліло, а школах та лікарнях топлять так ніби на градуснику -10.

«Провідувала вчора подругу в лікарні на Пасічній. В палаті нічим дихати, бо батареї гарячі. Тож хворі повідкривали вікна і випускають «бюджетні гроші» на вулицю. І складається враження, що нікому не прийшло в голову скрутити батареї на мінімум. Ось така у нас економія виходить»,  - зауважує мешканка Івано-Франківська Оксана.

Схожа ситуація в навчальних закладах.  Батьки у соцмереж зауважую, що дітям у школах та садках занадто гарячеі треба менше опалювати приміщення.

Натомість директор КП «Івано-Франківськтеплокомунерго» Василь Рущак у розмові з кореспондентом "Бліц-Інфо" запевняє, що підприємство працює згідно температурного графіку.

«Тобто, враховуючи температуру за вікном, ставимо до відповідного рівня і температуру теплоносія. Зараз вона на мінімальному рівні. За температури 10-12 градусів тепла за вікном, вже навіть і немає температурного графіка і котельню треба зупиняти. Але треба розуміти, що ми цього не можемо зробити. І  не маємо права  - адже зараз не квітень, і навіть не березень», -  пояснює директор «Теплокомуненерго».

Крім того Василь Рущак  наголошує, що в порівнянні з минулим роком підприємству на 30% скоротили ліміт використання газу. Тож вони змушені ретельно контролювати кожен використаний куб.метр. газу.

«А що стосується  обласної лікарні, то треба врахувати, що вона найближча до котельні. Крім того, це приміщення добре зберігає тепло і його втрати мінімальні. Тобто, від закладу теж все багато залежить. Але, що стосується нашої роботи, то ми температуру теплоносія тримаємо на мінімально можливому рівні», - зауважує комунальник.