Іванофранківці сплатили до бюджету більш як на 77,4 млн.грн. податків та зборів більше, ніж торік


За два місяці 2015 року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Івано-Франківську, сплатили до бюджетів усіх рівнів 273,2 млн.грн. Це на 77,4 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 132,6 млн.грн., а до місцевого – 140,6 млн.грн. Лідером по наповненню державної скарбниці є податок на доходи фізичних осіб. За січень-лютий цього року його надійшло 32,5 млн.грн. ПДФО також лідирує при наповненні місцевого бюджету та складає 56% від загальних надходжень.

За два місяці 2016 року його надійшло 79,3 млн.грн. Другий по величині – акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів та акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. До державного бюджету його надійшло 18,4 млн.грн., а до місцевого – 17,1 млн.грн.

Не дивлячись на складний економічний та політичний стан, який склався в державі, надходження до бюджету з місяця в місяць зростають. Цього вдалося досягти завдяки впровадженню податкової реформи в Україні. Підготовлено відділом організації роботи ДПІ у м. Івано-Франківську ГУ ДФС в Івано-Франківській області