Іванофранківці відвідали рідне село Митрополита Шептицького


З нагоди року праведного Митрополита Андрея Шептицького, що відзначається на рівні Української Греко-Католицької Церки та з нагоди 150-ліття від дня Його народження, 24 жовтня відбулась поїздка до Прилбич – родинного села праведного Митрополита.

Програма поїздки була цікава та насичена і здійснювалась вона в наміренні за припинення війни, мир, спокій та чесні вибори в Україні та за християські родини. Взяли у ній участь 70 вірян, інформує комісія у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ

Прибувши на місце спочатку всі бажаючі мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді, а відтак о 11:00 розпочалась Божественна Літургія, яку очолив ієрей Юрій Прилепський спільно з ієреєм Юрієм Виксюком у Церкві-музеї с. Прилбичі.

Після обіду франківцям показали слайд-презентацію про життя Митрополита Андрея, його дитинство в с. Прилбичі. Відтак усі вирушили до каплиці-усипальниці родини Шептицьких.

З Прилбичів усі поїхали до відпустового місця в Страдч. Там у храмі всі молились Молебень до блаженних, мощі яких тут зберігаються. Також франківцям розповіли історію відпустового місця Страдч, згодом всі пройшлися Хресною Дорогою, відвідали печери страдецької гори де колись проживали монахи, а відтак повернулись додому.