Іванофранківцям доведеться сплатити 676 тисяч прихованих доходів


Опрацювавши отриману інформацію від банківських установ та приватних нотаріусів івано-франківські податківці провели 23 позапланові документальні перевірки з питань повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб з отриманих ними доходів упродовж 2011-2013 років. За наслідками перевірок, у 18 з них виявлено порушення чинного законодавства, в результаті чого до бюджету додатково надійде 675,5 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.

Зокрема, 12 підприємців та громадян не задекларували свої доходи та не сплатили 538 тисяч гривень ПДФО за отримане додаткове благо, яке вони отримали під час списання кредиторами-фінансовими установами суми боргу по відсотках та основному платежу за отримані кредити. За результатами перевірок податківці донарахували їм більш як 136 тисяч гривень штрафних санкцій. Окрім того, 6 івано-франківцям донараховано 1,5 тисяч гривень податку та штрафних санкцій за отриманий інвестиційний дохід.

Декларацію про отримані доходи за 2013 рік івано-франківці подавали до міської ДПІ до 1 травня 2014 року. Загалом 1320 громадян задекларували свої доходи та сплатили до місцевого бюджету майже 3,5 млн.грн. ПДФО.