Іванофранківцям нагадали про конституційний обов‘язок громадянина декларувати доходи


Працівники міської ДПІ в Центрі обслуговування платників податків інспекції та на вулицях Івано-Франківська розповсюдили інформаційні матеріали щодо декларування доходів громадян за 2013 рік

Одночасно вони  нагадали івано-франківцям, що 1 травня в Україні закінчується кампанія «Декларування – 2014».

На сьогодні мешканці нашого міста подали 1037 декларацій. З них близько 480 громадян задекларували доходи за минулий рік на загальну суму майже 99 млн. гривень. За результатами декларування до бюджету міста додатково надійде 1,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Доходи більше 1 млн. гривень задекларувало 2 івано-франківців. При цьому сума їх задекларованого доходу склала  4 млн. грн.

В той же час, враховуючи кількість декларантів минулого року, фахівці Івано-Франківської ДПІ прогнозують, що у квітні цього року близько 2 тисяч мешканців Івано-Франківська задекларують отримані минулорічні доходи.

Заступник начальника міської ДПІ Олена Мухіна зазначила: «Оскільки кампанія декларування доходів за минулий рік закінчується вже в вкінці цього місяця, для уникнення черг у Центрі обслуговування платників  керівництвом міської ДПІ прийнято рішення в один день провести акцію: запросити громадян, які зобов’язані задекларувати доходи за минулий рік, або мають право на податкову знижку до ЦОПів, розповсюджуючи деклараційні матеріали прямо на вулицях міст.

При ознайомленні з інформаційними матеріалами спеціалісти Івано-Франківської ДПІ робили наголос не лише на необхідності задекларувати доходи за минулий рік, але і на можливості подати декларацію про доходи дистанційно – за допомогою мережі Інтернет, отримавши посилений сертифікат електронного цифрового підпису та скориставшись електронним сервісом «Декларування он-лайн».

Захід відбувся в рамках Всеукраїнської тематичної акції «День відкритого декларування», на яку позитивно відреагували відвідувачі ДПІ., Ім сподобався такий незвичайний спосіб привернення уваги до важливості та необхідності декларування доходів.