Кабмін по-новому визначатиме карантинні зони: Що зміниться


Кабінет міністрів України змінив умови поділу регіонів на зони карантину. Регіони підключили до прийняття рішення щодо "червоних" зон.

Відповідне рішення сьогодні прийняв Кабмін, інформує РБК-УКРАЇНА.

Рішення про "червону зону" карантину буде прийматись спільно державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі завантаженості більше 75% ліжок у лікарнях протягом 5 днів підряд, перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 15 днів більше, ніж у 5 разів.

Посилення карантину в "червоних зонах" також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

"Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби", - заявив голова МОЗ Максим Степанов на засіданні.

Заборонятиметься відвідування закладів освіти у всіх зонах у разі, коли на самоізоляцію відправлено більше ніж 50% класів. Також рішення про закриття шкіл в "червоній зоні" буде прийматись державною та регіональною комісією спільно.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!