Кабмін спрямує на Прикарпаття ще 270 мільйонів для подолання наслідків червневої стихії


Кабмін спрямує Івано-Франківській області на відновлення приблизно 250 мостів, переправ та берегоукріплень 270 мільйонів гривень другого траншу.

Повідомив Суспільному Карпати начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький.

"Звичайно, не вистачало ресурсу, тому що гроші виділялися лише на 25 % від усієї кількості пошкоджених стихією об'єктів. Ми додатково звернулися до уряду. Після експертиз, перевірок вийшли на суму приблизно 270 мільйонів, щоб відновити приблизно 250 об'єктів", - розповідає Стебницький.

Це об'єкти другої черги - мости і мостові переходи, берегоукріплення тощо.

"Плануємо, що Кабмін розгляне це питання в середу (четвертого листопада -ред.). Тобто, попередньо уряд розглянув, відпрацьовувалася документація, проходили відповідні експертизи. Зараз цей процес завершився, і пропонуватиметься на розгляд на середу питання щодо додатково виділених коштів", - уточнює начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Нагадаємо, червнева стихія на Прикарпатті зруйнувала близько двох тисяч об'єктів. Відновлення 451-го об'єкта вже профінансовано.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!