Кабмін запровадив в Україні карантин "вихідного дня". Які обмеження будуть


Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду.

За словами прем'єра, в останній місяць в Україні фіксується експонентне зростання кількості захворілих на COVID-19. А отже, суттєво збільшується навантаження на наші лікарні та українських лікарів. Шмигаль запевнив, що якщо нічого не робити, то 10-11 грудня місць в лікарнях не буде навіть в коридорах, пише Бліц-Інфо.

«Розповсюдження вірусу може призупинити наша відповідальність у дотриманні протиепідемічних заходів: дистанція, носіння маски, використання антисептиків. Якщо захворів член вашої родини, залишайтесь на самоізоляції. Держава сплачує лікарняний. Десятки країн Європи з потужними медичними системами запроваджують нові локдауни, щоб розірвати ланцюг захворюваності. Економіка України не витримає повного локдауну. Саме тому Уряд та МОЗ, разом з епідеміологами, аналітиками, представниками бізнесу почали шукати збалансований варіант додаткових карантинних обмежень. Міністерство охорони здоров’я розробило зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні «карантину вихідного дня», - сказав Шмигаль

Водночас він вкотре наголосив на тому, що уряд готовий підставити плече, щоб підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. У тому числі в КМУ розглядають варіанти компенсації частини зарплат працівників у зв’язку з простоєм виробництва, виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, він за повний локдаун на три тижні, але ми не можемо собі цього дозволити, оскільки економіка не витримає. Тому вирішили ввести карантин "вхідного дня". За розрахунками, щоб розірвати ланцюг заражень, потрібно ввести такий карантин на три тижні.

Тож з цих вихідних 14 листопада до 30 листопада запроваджується карантин "вихідного дня". Зокрема вводяться такі обмеження:

Заборонено:

- діяльність барів, ресторанів, кафе

- приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, торговельно-розважальних центрів

- робота закладів культури (окрім здійснення аудіо-кінозйомки в закритому приміщенні з обмеженим доступом)

- діяльність спортзалів, фітнес-залів, басейнів

Дозволена діяльність

- закладів торгівлі 60% площі яких відведені під продукти харчування, ветеринарні препарати, корми, медичні засоби. 

- банків і фінансових установ

- медична і ветеринарна практика

- АЗС (без зон харчування)

- СТО

Також пропонується ввести пріоритетне обслуговування з 10 до 12 год. пенсіонерів

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!