Калушанин поширював у соцмережі кремлівські наративи та виправдовував окупантів


50-річний мешканець міста Калуш в забороненій соціальній мережі поширював наративи та виправдовував окупантів.

За даними слідства, упродовж жовтня-листопада 2022 року чоловік систематично публікував матеріали з виправдовуванням та визнанням правомірною збройної агресії рф, а також запереченням тимчасової окупації частини території України.

Як повідомили в управлінні СБУ в Івано-Франківській області, чоловік активно ділився дописами російської партії «лдпр», члени якої підтримують та фінансують збройну агресію рф проти України.

"Агітатор буквально «супроводжував» діяльність голови партії Леоніда Слуцького, а також її центральних і регіональних осередків. Він поширював політичні заяви «лдпр», зокрема обіцянку повторно окупувати Херсон і перемогти у війні, заклики брати участь у російських виборах, звіти про допомогу російським воякам тощо. Чоловік заробляв у російському сегменті соцмереж та відеохостингів, «накручуючи» перегляди російського комерційного контенту",- кажуть в СБУ.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури, чоловіку повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України у Івано-Франківській області. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!