Калушанин зважився на крадіжку, щоб купити дівчині подарунок


Парубок проник у будинок у Калуші та пограбував його.

Про це йдеться у повідомленні Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, обвинувачений за допомогою дерев’яної драбини піднявся до верхньої частини будинку, після чого незаконно проник до будинку, звідки таємно з горища та кімнат викрав шляхом розділення за допомогою кусачок вмонтований по поверхні мідний кабель. З викраденим майном покинув місце вчинення злочину та надалі розпорядився на власний розсуд. Своїми діями завдав потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 1606,06 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав, щиро розкаявся та пояснив, що йому терміново були потрібні гроші, щоб купити подарунок дівчині, а тому зважився на вчинення крадіжки. Більше так робити не буде, усвідомлює, що вчинив погано, в майбутньому буде працювати та заробляти кошти.

Потерпіла пояснила суду, що вони з чоловіком їхали з поліклініки додому. Приїжджали повз будинок, який вони будують. Чоловік взяв ключі та пішов на будову. Повернувшись за пару хвилин, чоловік сказав, що їх обікрали, а, зокрема, викрали дріт. При цьому будинок та територія були закриті, огороджені. Щоб потрапити на територію необхідно було перелізти двометровий паркан. Коли вони прийшли в будинок, то побачили спричинену шкоду. Вона тяжко перенесла цю подію. Збитки їм відшкодовані, обвинуваченого потрібно покарати, він повинен нести відповідальність за вчинене, щоб більше таке не повторилося.

Прокурор у судовому засіданні просив призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки, та звільнити його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк – 1 рік та покласти обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Таким чином, враховуючи мету й мотиви, якими керувалась особа при вчиненні кримінального правопорушення, поведінку під час та після вчинення злочинних дій, зокрема, визнання своєї винуватості та активне сприяння в розкритті кримінального правопорушення, його щире каяття, добровільне відшкодування завданих збитків, враховуючи відсутність обтяжуючих та наявність декількох пом`якшуючих покарання обставин, що істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, суд, реалізуючи принцип законності, справедливості та індивідуалізації покарання, приходить до висновку, що обвинуваченому необхідно обрати покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

При цьому його слід звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк – 1 рік.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!