Калушанина оштрафували на 17 тисяч за зберігання амфетаміну


Суд завершив розгляд кримінальної справи про обвинувачення 42-річного місцевого мешканця, який незаконно зберігав психотропну речовину – амфетамін.

На суді чоловік розповів, що на початку червня 2022 року перебував в м. Калуші, де неподалік одного будинку, знайшов полімерний пакет із амфетаміном. Знайдений пакет поставив до своєї сумки.

Згодом обвинувачений перебуваючи на площі Героїв був зупинений працівниками Національної гвардії України, та в подальшому добровільно видав поліцейським полімерний пакет із вмістом психотропної речовини.

Згідно з висновком експерта психотропна речовина виявилася амфетаміном в кількості 0,2370 грама обіг якої в державі обмежено.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав в повному обсязі. Найдену психотропну речовину він пояснював, що не мав наміру продавати.

В процесі розгляду, суд прийшов до висновків, що вина обвинуваченого доведена повністю, а його протиправні кваліфікуються за ч. 1 ст. 309 КК України, як незаконне придбання та незаконне зберігання психотропної речовини, без мети збуту.

Таким чином суд призначив покарання у виді штрафу у розмірі 17 000,00 гривень. Одночасно стягнув з чоловіка в користь держави 1510,24 грн за проведення судових експертиз.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!