Калушанка в соцмережах підтримувала окупантів. Тепер їй світить 8 років в'язниці


Жителька Калуша в соціальних мережах виправдовувала військові дії російської федерації в Україні. За скоєне їй загрожує максимальне покарання до восьми років ув'язнення.

Незаконну діяльність жінки задокументували працівники кіберполіції спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

У ході досудового розслідування полійцейські встановили, що фігурантка створила сторінку в забороненій російській мережі Однокласники. В ній поширювала дезінформаційні пости, в яких підтримувала окупантів, також поширювала дописи з погрозами військовослужбовцям ЗС України Правоохоронці ідентифікували особу громадянки, встановили фактичне місце її знаходження.

Надалі було проведено обшук її за місцем проживання, у ході якого було вилучено відповідну техніку та припинено злочинну діяльність фігурантки.

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1, 2 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення, комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 2, 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Також подано клопотання до суду щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!