Калуська влада готова виділити 50 млн гривень на ремонт місцевих доріг. Але є умова


29 червня Калуська міська рада прийняла рішення «Про співфінансування робіт з поточного ремонту дороги».

Фактично депутати задекларували готовність виділити з місцевого бюджету кошти для державного підприємства «Дороги Прикарпаття» при умові співфінансування 50 на 50. Тобто у разі, якщо таку ж суму на дороги громади виділять з державної субвенції, пишуть Вікна.

Як пояснив начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак, у 2023 році держава вже виділила для області субвенцію на поточний ремонт місцевих доріг (станом на зараз ДП «Дороги Прикарпаття» оголосило тендери на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на близько 1,3 млрд гривень). Причому кошти вже розподілені на поточний ремонт конкретних доріг, серед яких немає жодної на території Калуської громади.

Відтак міська влада розраховує, що у разі, якщо з держбюджету буде виділено ще субвенцію на поточний ремонт місцевих доріг, то співфінансування з міського бюджету дозволить залучити її частину субвенції на дороги на території громади, інформують "Вікна".

У переліку доріг, на які обіцяють виділити кошти з міського бюджету — проблемні автошляхи великої протяжності, ремонт яких коштує десятки мільйонів гривень.  

За рішенням, при виділенні коштів з державного бюджету у 2023 році для поточного ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення Вістова — Грабівка (в межах сіл Мислів та Ріп'янка Калуської міської територіальної громади) у бюджеті Калуської громади на 2023 рік передбачать кошти для співфінансування в розмірі 10 млн гривень.

При виділенні коштів з державного бюджету у 2023 році для поточного ремонту вулиць та доріг комунальної власності у Калуші — а саме  вулиць Хмельницького, Височанка та Івано-Франківська — у бюджеті громади буде передбачене співфінансування у розмірі 40 млн гривень: 20 млн гривень — на поточний ремонт вулиці Височанка і по 10 млн гривень — на дві інші вулиці.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!