«Калуський трубний завод» увійде до Міжнародної торгової палати


У Дипломатичній Академії при МЗС України відбувся Форум Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) «Сучасні тренди Світової організації бізнесу», приурочений святкуванню 15-річчя ICC Ukraine.

Для участі у форумі запросили керівників передових підприємств України. Від Івано-Франківської області було запрошено керівників п’яти таких підприємств і голову ОДА Михайла Вишиванюка. Промисловий Калуш на форумі представляв директор ТзОВ «Калуський трубний завод» Андрій Найда, пишуть "Вікна".

Метою проведення даного форуму, було висвітлення діяльності Міжнародної Торгової Палати ICC. Дана організація об’єднує багато національних підприємств та компаній-нерезидентів у сфері бізнесу. Вона представлена у складі урядових комітетів, парламентських комісіях, громадських радах міністерств та відомств України.

Для участі у Форумі в Україну з офіційним візитом прибув Президент ICC World Chambers Federation Пітер Міхок. Також до участі у роботі форуму були запрошені високопоставлені учасники і партнери, політичні та державні діячі, серед яких, зокрема, міністр закордонних справ України Леонід Кожара, керівник програми «Eurasia Competitiveness» Антоніо Сомма, координатор системи ООН і Постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Алессандра Тісо, директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер, директор GIZ в Україні Хольгер Нойвегер, керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бейдж.


Леонід Кожара високо оцінив роль ICC Ukraine у створенні сприятливого середовища в Україні для розвитку міжнародної торгівлі й інвестицій та підтримці вітчизняного бізнесу на світових ринках. Зокрема, міністр іноземних справ зазначив:

— Ваш Комітет (Український національний комітет Міжнародної торгової палати, ICC Ukraine) ефективно підтримує вітчизняний бізнес на світових ринках, веде конструктивний діалог з владою, активно сприяє реалізації цілей та принципів Світової організації бізнесу. Ми, дійсно, високо цінуємо діяльність Міжнародної торгової палати — Світової організації бізнесу, а особливо — у розробці міжнародних правил ведення бізнесу та створенні сприятливого середовища для розвитку міжнародної торгівлі та інвестицій».

Учасникам Форуму запропонували вступити у дану організацію, адже перевагами такого вступу є:
— розгалужена мережа контактів на найвищих рівнях бізнесу та влади;
— налагоджена співпраця з органами державної влади та недержавних організацій всіх напрямків та регіонів;
— широкий спектр ексклюзивних послуг для учасників асоціації;
— участь у цільових заходах, спрямованих на пошук партнерів та інвесторів в Україні та за кордоном;
— участь у діяльності профільних комісій ICC Ukraine та ICC WBO, які опрацьовують вдосконалення нормативної бази та шукають шляхи розвитку галузей бізнесу;
— консалтингова підтримка діяльності бізнесу.

— Щодо нашого підприємства, то вступ до даної організації буде мати позитивний вплив на «проштовхування» продукції заводу на ринки України, Європи, — зазначив директор ТзОВ «Калуський трубний завод» Андрій Найда. — Не секрет, що в Україні дуже багато товарів промислово-технічного призначення сумнівної якості, які не відповідають вимогам наших нормативних документів, ДСТУ. Але наше недосконале законодавство побудоване таким чином, що якраз виробники неякісної продукції виживають на ринку, придушуючи вітчизняного виробника якісних товарів. Уявіть собі: в Україні є понад 80 маленьких трубних “заводиків”, які випускають некондиційну трубу з поліетилену, поліпропілену, полівінілхлориду. Звичайно, їхня труба, яка виготовлена з відходів різних виробництв, є значно дешевшою за якісну, і вона заполонила всі наші магазини, ринки. Через таку неякісну трубу проходить вода, яку ми п’ємо, газ, витоки якого через неякісну трубу призводять до вибухів будинків, численних людських жертв. Контролюючі органи закривають на все очі, трішки привідкриваючи їх, коли щось стається. Ми, ж самого початку існування заводу, взяли курс на випуск лише якісної продукції, хоч значно дорожчої, але надійної і безвідмовної в експлуатації більше 50 років. Споживач дуже слабо орієнтується в якісних характеристиках продукції, а, як правило, купує її лише, зважаючи на зовнішній вигляд. Тож, щоб успішно реалізовувати свій товар на ринку, необхідно всім довести, що продукція, яку випускає наш завод, є якісною і безпечною. І це можливо з допомогою саме таких організацій, які представляють інтереси підприємства в уряді та міжнародних організаціях.

Як повідомляли «Вікна», Калуський трубний завод скоро стане найбільшим в Україні виробником труб із ПВХ. Для впровадження цього задуму на підприємстві провели відповідні розрахунки, захистили і впровадили бізнес-проект модернізації відділення приготування композицій на основі ПВХ, завдяки чому його продуктивність збільшиться вдвічі. Наступним кроком буде технічне переоснащення заводу: введуть в експлуатацію додаткове відділення змішування, встановлять і запустять 3 технологічні лінії виробництва труб із ПВХ. Уже незабаром «Калуський трубний завод» буде виробляти труби з ПВХ, починаючи з діаметру 25 мм і — закінчуючи 500 мм.

— Крім того, започаткуємо технологію виготовлення труб зі вспіненим шаром: завдяки цій технології труба з ПВХ буде мати меншу вагу при незмінних якісних характеристиках, — переконує Андрій Найда. — Також ми плануємо збільшити склад-навіс, щоб захистити труби ПВХ від ультрафіолетової деструкції; збудувати додатковий склад для зберігання поліетиленових труб-бухт. Маємо на меті поліпшити інфраструктуру заводу, зокрема, збудувавши нові внутрішньозаводські дороги, впровадивши додаткові конденсаторні установки.