Керівник Верховинського РЕМу отримав чотири роки за вбивство підлеглого


Косівський районний суд виніс вирок щодо директора Верховинського РЕМу, який на роботі убив підлеглого.

Убивство сталося 19 вересня 2018 року ввечері в підсобному приміщенні підприємства під час святкування декретної відпустки однієї з працівниць, пише Галичина.

Обвинувачений вину не визнав, просив перекваліфікувати його дії на ч.1 ст.119 КК України, вчинення вбивства через необережність, в чому свою вину визнає, так як вважає, що смерть потерпілого наступила не від удару, який він йому наніс, а через удар голови до твердого тупого предмета в результаті падіння.

У якийсь момент під час застілля у кімнаті залишився лише директор та його підлеглий, який працював електромонтером. За словами обвинуваченого, потерпілий почав згадувати, що просився на вищу посаду, і при цьому, через стіл, схопив його за лікоть, а потім несподівано наніс йому один удар в область ключиці і хотів нанести ще один удар. Але він ухилився і у відповідь на таку поведінку наніс йому, також через стіл, удар рукою у чоло, від чого той впав і не рухався. Він одразу вийшов з-за столу, і почав його окликати та надавати медичну допомогу у вигляді штучного дихання та непрямого масажу серця. За його словами, конфлікт відбувся миттєво, і тривав кілька секунд. Тяжких тілесних ушкоджень завдавати йому не бажав, як і не бажав йому смерті. Можливість настання таких наслідків навіть не міг допустити, і вважає їх нещасним випадком. Просив суворо не карати.

Дружина потерпілого оцінила моральну шкоду в 500 тис. гривень. Просила суд суворо покарати обвинуваченого.

Згідно висновку судово-медичної експертизи трупа було виявлено тілесні ушкодження: одна закрита черепно-мозкова травма з крововиливами під м’яку мозкову оболонку та речовину головного мозку та оболонку мозочка, забоєм речовини головного мозку тяжкого ступеня, крововиливом в м’які тканини голови в правій скроневій ділянці, синцем в лобній ділянці посередині, синцем в правій надбрівній ділянці, забійною раною в правій скроневій ділянці, садном в правій виличній ділянці.

Смерть настала від закритої черепно-мозкової травми з крововиливами під м’яку мозкову оболонку та в речовину головного мозку, оболонку мозочка, забоєм речовини головного мозку тяжкого ступеня, крововиливами в м’які тканини голови, яка ускладнилась набряком головного мозку.

У висновку судово-медичної експертизи, експерт також не виключала можливості утворення тілесних ушкоджень внаслідок падіння з ударом до виступаючих тупих твердих предметів.

Також, у обох висновках експертами підтверджено швидке настання смерті після отримання потерпілим тілесного ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, що підтверджує правдивість показань обвинуваченого про наявність раптово виникнутого короткотривалого конфлікту між ним та потерпілим, який тривав кілька секунд.

Тобто, судом точно встановлено, що смерть потерпілого наступила раптово, а саме, обвинувачений у відповідь на раптово виниклий конфлікт зі сторони потерпілого, завдав йому удар у чоло (синець в лобній ділянці посередині), внаслідок чого потерпілий із значним прискоренням впав, вдарився правою передньо-боковою поверхнею голови до твердого тупого предмета, в результаті чого утворились решта тілесних ушкоджень. При ударі потерпілого правою передньо-боковою поверхнею голови до твердого тупого предмета утворились тілесні ушкодження несумісні із життям, внаслідок яких потерпілий раптово помер.

Суд визначив у діях обвинуваченого склад кримінального правопорушення передбаченого саме ч.1 ст.119 КК України, тобто вбивство вчинене через необережність.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначив йому покарання у виді - позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

Відбування покарання слід рахувати з моменту його фактичного затримання, тобто з 18.30 год. 18.10.2018 року.

На користь потерпілої обвинувачений виплатить 250 тис. гривень моральної шкоди.

Вирок виніс суддя Володимир Гордій.

До теми: У Верховині держслужбовець побив колегу до смерті

Вечірка на роботі і кривавий фінал: На Прикарпатті директор вбив свого підлеглого

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!