Керівник філії «АVE Івано-Франківськ» Орест Фургала : «Робота «АВЕ Івано-Франківськ» наразі незадовільна»


У номері ДК від 30 серпня кореспонденти порушували проблему невчасного збору сміття підприємством «AVE Івано-Франківськ». І от, як це нечасто буває, дирекція підприємства зініціювала публічно роз’яснити, у чому полягає причина незадовільної роботи за останні кілька місяців. Адже тоді кореспондентам ДК так і не вдалося вийти на зв’язок з дирекцією «АВЕ». Причина проста – період відпусток.

Як вже повідомлялося, підприємство «АVE Івано-Франківськ» функціонує на Прикарпатті з 2008 року. Претензій до роботи установи мешканці регіону тривалий час не мали. Проте від початку 2013 року жителі Коломийщини почали знаходити недоліки у його діяльності. Подекуди дуже суттєві.

Робота підприємства перебуває під постійним контролем районної влади. Як відзначив керівник філії «АVE Івано-Франківськ» Орест Фургала, така співпраця налагоджена у всіх філіях підприємства, за кордоном також. Щоправда, зауваг до недобросовісної роботи установи на Коломийщині від місцевої влади не було.

Керівник філії «АVE Івано-Франківськ» погоджується з тим, що робота установи за останні кілька місяців була незадовільною, але зауважує, що це вперше за п’ять років трапилось таке. Ніхто на підприємстві не був готовий до цього. Тому в оперативний спосіб роботу не вдалось врегулювати. Серед основних причин поганої роботи Орест Фургала називає зношеність техніки і погані дороги.

– У розпорядженні коломийської філії є чотири сміттєзбиральні машини, останнім часом з них працювала лише одна. Через незадовільні шляхи наші машини часто виходили з ладу. Окрім того, на нашу техніку вплинула і цьогорічна зима. Тому виходили з ситуації як могли, – відзначає Орест Фургала.

Керівник обіцяє, що вже до кінця наступного тижня роботу установи налагодять. Покращуватиме надання послуг ще один орендований транспортний засіб з львівської філії «АVЕ». Наразі два автомобілі вже полагоджені та ще два перебувають на капітальному ремонті. Співрозмовник запевнив, що такі непередбачувані ситуації з технікою не траплятимуться. Для цього підприємство вже взяло в оренду ремонтну базу.

Орест Фургала також встиг повідомити про майбутню реорганізацію «AVE» за кордоном. «Ми бачимо, що нововведення потрібні. Ми хочемо покращувати свою роботу. Новації стосуватимуться і роботи підприємства на Коломийщині. Вже цієї осені люди зможуть відчути якісні зміни в роботі підприємства», – каже О. Фургала.

Доволі часто люди не знають кому скеровувати обурення щодо незадовільної роботи працівників «AVE». За словами керівництва, за кожним районом закріплений відповідальний менеджер, до якого можна звертатись у будь-який час. Окрім того, люди можуть телефонувати напряму в центральний офіс.

Тему сміттєзбирального заводу у Коломиї порушують не один день. Для підприємства «AVE» такий завод у пріоритеті, та поки що вони не готові до його зведення. «Для будівництва заводу потрібні налагоджені контакти між владою та інвестором. Наразі в Україні, навіть у більших містах, таких як Львів чи Івано-Франківськ, цього консесу досягнути не вдається. В районах побудувати такий завод ще важче, адже потрібно забезпечити доставку сміття. А це нелегко», – акцентує Орест Фургала.

Тож людям залишається трохи почекати та перевірити, чи справді робота підприємства вийде на новий рівень. Безперечно, сміттєзбиральне підприємство вкрай необхідне Коломийщині, але за умови його досконалої роботи.

Ярема ЧУЙКО, «Дзеркало Коломиї»