Керівники місцевих органів влади саботують мобілізацію


Нещодавно розпочалася четверта хвиля мобілізації. А на Прикарпатті, складається враження, знову повторюється минулорічна ситуація, яка, в кінцевому результаті, призвела до невиконання областю мобілізаційного плану.

Адже прикарпатці масово переховуються від представників воєнкоматів, щоб не отримати повістку. "Жіночі батальйони" починають організовувати протестні акції, а псевдо-юристи шукають способи уникнення мобілізаційного призову.
 

Цього разу владними структурами - владою та воєнкоматами - активно реалізуються заходи для інформування громадян про принципи цього процесу та підбирають підходи у роздачі повісток. Та велика кількість представників місцевого самоврядування, якщо не навмисно перешкоджають мобілізаційним процесам , то відверто саботують роботу в даному напрямку.

Причина такої поведінки сільських та міських голів, як часто буває, банальна – наближення місцевих виборів. Вони розуміють, що елементарне вручення своїм односельчанам повістки має всі шанси стати підґрунтям їх необрання на посаду під час наступних виборів.

Виходить, що особисті інтереси представників місцевого самоврядування в Івано-Франківській області можуть стати причиною провалу мобілізаційного плану. І в результаті – похитнути обороноздатність держави перед загрозою від Російської Федерації. Хіба ж це державницька позиція?