Харків'янин шість днів блукав у Карпатах, намагаючись перейти українсько-румунський кордон (ВІДЕО)


Мешканця Харківщини, який 6 днів блукав українськими Карпатами, затримали в п’ятницю надвечір у Верховинському районі Івано-Франківської області на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Шибени».

Прикордонний наряд виявив незнайомця з рюкзаком, який рухався засніженим схилом неподалік українсько-румунського кордону. Група реагування допомогла ослабленому та промоклому порушнику спуститися з гори та доставила до прикордонного підрозділу. Чоловіка напоїли гарячим чаєм, надали їжу та можливість зігрітися.

Під час співбесіди 42-річний харків’янин зізнався, що планував таким чином незаконно дістатися до однієї з країн ЕС, але не усвідомлював, що подорож буде такою важкою та небезпечною. Відчайдух кілька разів втрачав орієнтування у гірській місцевості та подолав пішки відстань від 50 до 70 кілометрів. П’ять ночей «турист» спав просто неба у спальному мішку, неодноразово чув вовків, кабанів та оленів, а в один з днів зустрів на полонині карпатську рись.

"За спробу незаконного перетину державного кордону на правопорушника було складено протокол за ст.204-1. Подальшу долю «горе-туриста» вирішить суд. Охоронці кордону в черговий раз попередають про небезпеку незаконних подорожей у Карпатах, оскільки вони несуть пряму загрозу здоров’ю й нерідко завершуються трагічно. Наразі на високогірних ділянках кордону з Румунією висота снігового покриву складає від 1,5 до 2-х метрів, також прикордонники часто спостерігають різкі зміни погодних умов", - йдеться у дописі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!