Хотіла придбати телефон: Прикарпатка потрапила у руки шахраїв


Факт шахрайства, пов’язаного з купівлею товару через мережу Інтернет, зареєстрували правоохоронці.

27-річна мешканка Яремчанщини перерахувала продавцю 7 тисяч гривень за покупку мобільного телефону. Слідчі розпочали кримінальне провадження та розшукують осіб причетних до шахрайських дій.

Як повідомила прикарпатка, що знайшли оголошення про продаж мобільних телефонів на одному із популярних Інтернет сайтів. Потерпіла зв’язалась із продавцем, який продавав вказаний товар. Псевдо-продавець пообіцяв відправити мобільний пристрій лише за умови передоплати. Жінка не вагаючись погодилась і перерахувала на картковий рахунок шахрая 7 000 гривень. І як наслідок, зв’язок з продавцем перервався.

За даним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування відповідно до статті 190 (Шахрайтсво) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Прикарпаття звертаються до прикарпатців дотримуватись декілька простих порад, які зроблять ваші покупки у мережі Інтернет безпечним:

завжди перевіряйте адресу сайту;

не перераховуйте кошти за товар наперед;

зберігайте всі документи, надані продавцем, а також електронне листування;

у разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;

читайте відгуки про товар і продавця;

наполягати на після оплаті (якщо товар дорогий), а у разі відмови запропонувати аванс у розмірі 50-100 гривень, щоб продавець був упевнений у ваших намірах;

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!