Два війти, безробітний та депутати з досвідом: Хто претендує на посаду голови Городенківської ОТГ


Центральна виборча комісія оприлюднила список кандидатів, які претендують на посади голів ОТГ на Прикарпатті. Загалом на посаду 15-ти голів ОТГ претендують 122 кандидати.

В Городенківській ОТГ таких дев'ятеро. Між ким доведеться обирати покутянам з'ясовувала кореспондентка Бліц-ІнфоТож, у списку один самовисуванець та восьмеро кандидатів від партій. Це Роман Барик (Батьківщина), Іван Вережак (УГП), Іван Візінський (За майбутнє), Богдан Кобилянський (Платформа громад), Галина Микитюк (ЄС), Володимир Новосельський (Самопоміч), Микола Олексин (Свобода), Ярослав Парфенюк (самовисуванець), Федір Сорохан (Пропозиція).

Що відомо про Романа Барика? 

50-річний Роман Барик - сільський голова села Чернятина (2015-2020 рік), яке увійде у Городенківську ОТГ. У біографії кандидат вказав, що безпартійний, має вищу освіту, судимий не був. Висувається від партії "Батьківщина". У минулому працював заступником голови Городенківської РДА, є помічником депутата обласної ради від "Батьківщини" Василя Мельничука. Проживає у селі Чернятин.

 Голова Чернятинської сільської ради Роман Барик.

На фото - Роман Барик

Що відомо про Івана Вережака?

34-річний Іван Вережак теж сільський голова - села Котиківка, яке увійде до Городенківської ОТГ. Висуванець Української галицької партії у біографії вказав, що є членом цієї партії. Має вищу освіту, судимий не був. Минулого року балотувався у народні депутати від партії "Голос", але вибори програв. Також в 2015 йшов до Івано-Франківської обласної ради від "УГП" за округом 10 (Городенківський район).

У 2012-2014 роках працював в Городенківському районному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Відомий своєю активною позицією, один із наймолодших сільських голів Прикарпаття.

Вережак Іван | Нові лідери

На фото - Іван Вережак

Що відомо про Івана Візінського?

42-річний Іван Візінський йде на вибори від партії "За майбутнє". У біографії вказав, що має вищу освіту, безпартійний, несудимий, місцем роботи вказав Івано-Франківську обласну раду. Візінський і справді є депутатом обласної ради сьомого скликання від партії "УКРОП". Також кандидат є директором "Приватного підприємства “Тепла Оселя - 57” та приватним підприємцем. Проживає в селі Ясенів-Пільний.

У листопаді 2017 року Візінського у Городенці зупинила поліція, запідозривши, що той перебуває п'яним за кермом. Це підтвердила і перевірка на "Драгері". Втім, Візінський уникнув відповідальності - депутат кілька разів не з’являвся на судові засідання, і в результаті суд ухвалив рішення про закриття провадження щодо притягнення його до адмінвідповідальності, оскільки на момент розгляду справ у суді строки накладення адміністративного стягнення вже спливли.

Кримінальне Прикарпаття: справи депутатів Франківська - Місто

На фото - Іван Візінський

Також у 2017 Іван Візінський привернув увагу "ЧЕСНО", оскільки не задекларував жодного житла, але вказав нежитлове приміщення, СТО та кафе з ігровими приміщеннями в селі Ясенів-Пільний на Городенківщині. Журналістам пояснив, що все вкладає у бізнес, а живе у родичів.

Що відомо про Богдана Кобилянського?

51-річний Богдан Кобилянський має великий чиновницький досвід. І не менший - з політичного "перевзування". На цих виборах балотується від партії "Платформа громад". У біографії вказав, що має вищу освіту, судимостей не має, є членом партії "Платформа громад", працює там же - членом Ради. Проживає у селі Вікно.

На державній службі - з 1996 року. Двічі обирався війтом у рідному селі. Також Кобилянський працював заступником голови Івано-Франківської ОДА, до того двічі керував городенківськими РДА та районною радою. На минулих місцевих виборах пройшов до обласної ради за списками "Блоку Петра Порошенка". У 2010 пройшов у Городенківську райраду за списками партії "Наша Україна".

Богдан Кобилянський (Платформа громад)

На фото - Богдан Кобилянський

Що відомо про Галину Микитюк?

58-річна Галина Микитюк - кандидатка від партії “Європейська Солідарність”. у біографії вказала, що має вищу освіту, безпартійна, судима не була. Микитюк - директорка Українсько-канадського благодійного фонду “Світ для дітей”, проживає в Городенці. Є депутатом Городенківської міськради. 

Галина Микитюк (Європейська Солідарність)

На фото - Галина Микитюк

Що відомо про Володимира Новосельського?

37-річний Володимир Новосельський - місцевий підприємець. На вибори йде висуванцем від партії "Самопоміч". Також кандидат у біографії вказав, що є членом цієї партії, має вищу освіту, судомостей не має. Є депутатом Городенківської міської ради від "Самопомочі".

Що відомо про Миколу Олексина?

53-річний Микола Олексин - освітянин, директор Городенківської гімназії імені Антона Крушельницького. На вибори йде від Всеукраїнського об'єднання "Свобода". У біографії вказав, що безпартійний, має вищу освіту, судимий не був. Є депутатом Городенківської районної ради. Проживає у Городенці.

На пост голови Городенківської громади претендують вісім чоловіків та  "європейська" жінка (ФОТО) - ПІК ПІК

На фото - Микола Олексин

Що відомо про Ярослава Парфенюка?

45-річний Ярослав Парфенюк йде на вибори самовисуванцем. Про себе вказав, що має вищу освіту, тимчасово не працює, проживає у Городенці, судимості відсутні. Втім, Парфенюк насправді має кримінальне минуле, одна справа ще перебуває у суді. Ярослав Парфенюк був обраний до Городенківської міської ради від “Радикальної партії Олега Ляшка”, та “уславив” свій край рекордною сумою хабара – майже півтора мільйона гривень. Як повідомляла прес-служба Управління захисту економіки в Івано-Франківській області, за вирішення земельного питання на користь комерційної структури член бюджетної комісії міської ради Городенки Ярослав Парфенюк зі спільником, колишнім правоохоронцем Ігорем Гончаруком, вимагали від представника фірми 50 тис. євро. За таку суму коштів депутат на сесії міськради мав пролобіювати рішення про надання підприємству в оренду земельної ділянки площею 2 га під будівництво заводу з переробляння відходів. Нещодавно прокуратура звітувала, що справу вже передали до суду. 

Немає опису.

У березні 2017 року депутат Парфенюк під час засідання сесії міської ради побив свого колегу Василя Токарика. Як заявляв у суді потерпілий, через те, що він не захотів голосувати за виділення коштів на капітальний ремонт водопровідної мережі на одній з вулиць Городенки. Та в підсумку справу закрили.

У 2014 Ярослав Парфенюк вже намагався стати міським головою Городенки та за підрахунком голосів був лише другим.

Що відомо про Федора Сорохана?

28-річний Федір Сорохан - висуванець політичної партії "Пропозиція". У біографії вказав, що безробітний, має вищу освіту, судимостей не має. Слід зазначити, цей кандидат єдиний, що не проживає у Городенківщині, а в Івано-Франківську. Втім, Сорохан вказав, що родом із села Торговиця, Городенківського району.

Сохоран Федір (Пропозиція)

 

До теми:

Війти, підприємці та двірник: Хто балотується на голову Косівської ОТГ

Чиновник-перефарбованець та голова сільради: Хто балотуються на голову Снятинської ОТГ?

За крісло очільника Рогатинської ОТГ змагаються мер та голова райради

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!