На Франківщині держреєстратора викрили на оборудках із нерухомістю


Посадовець незаконного вніс зміни до державного реєстру речових прав на нерухоме майно юридичної особи. А відтак завдав збитків законному власнику на понад 800 тисяч гривень.

Державному реєстратору поліцейські уже оголосили про підозру. Досудове розслідування триває, повідомляє пресслужба прикарпатської поліції. 

Протиправну діяльність посадовця задокументували співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції. 

Правоохоронці встановили, що 40-річний чоловік, працюючи на посаді державного реєстратора однієї із сільських рад області, незаконно зареєстрував право власності на об’єкт незавершеного будівництва, що розташований в Івано-Франківську. Рішення про зміну власника фігурант зробив на підставі підроблених документів.

В результаті протиправної діяльності фігурант завдав збитків законному власнику на понад 800 тисяч гривень.

Чоловіку уже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює окружна прокуратура міста Івано-Франківська.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!