Кілька критеріїв вибору автомобільного реєстратора


Сьогодні акцентуємо свою увагу на виборі автомобільного відеореєстратора. Брендів в цьому сегменті дуже багато, моделей ще більше, а вивчення характеристик може зайняти не один день.

То як же визначитися з вибором?

1. Дозвіл картинки записуваного відео. Від цього буде залежати якість і чіткість зображення.

- Найнижчий дозвіл VGA (480 * 640) дозволяє розрізнити те, що відбувається в кадрі, але деталізація дуже низька і номера машин прочитати практично неможливо.

 - Більш високий дозвіл можна отримати від відеореєстраторів знімають в HD якості з роздільною здатністю 1280 * 720. У порівнянні з бюджетними пристроями, тут буде видно явну перевагу, так як об'єкти, що потрапляють під приціл об'єктива, мають високу деталізацію, а сама зйомка більш плавна і збалансована.

- Топову якість зображення можна чекати від записуючої апаратури з роздільною здатністю Full HD 1920 * 1080. З таким відеореєстратором ви отримуєте чітку картинку навіть в нічний час доби.

 2. Кут огляду. Цей параметр дуже важливий при виборі автомобільного реєстратора, чим більше кут захоплення, тим більше об'єктів потрапляє в кадр, включаючи зустрічну смугу і узбіччя. Оптимальним кутом огляду є показник в 120 градусів. Великі кути тягнуть за собою спотворення по периметру картинки.

3. Живлення. Якщо планується проводити зйомку не тільки в автомобілі, а використовувати реєстратор в якості екшн-камери, тоді рекомендується вибирати моделі з вбудованим або знімним акумулятором.

4. Тип кріплення. Найпопулярніші варіанти:

- Вакуумна присоска - механізм кріплення має великі розміри, але в будь-який момент його можна легко зняти або перемістити в інше місце на лобовому склі.

- Двосторонній скотч - невеликий кронштейн, який розміщується стаціонарно.

Крім звичних відеореєстраторів зустрічаються мультифункціональні пристрої, наприклад, дзеркало заднього виду з вбудованою камерою, такий варіант реєстратора розміщується на штатному місці автомобіля за допомогою пластикових або гумових хомутів. Як правило, такі моделі комплектуються двома камерами і дозволяють фіксувати дорожню обстановку не тільки спереду, але і ззаду автомобіля.

Однак найдоступніший варіант для запису дорожньої ситуації - звичайний смартфон. Досить встановити відповідну програму і встановити мобільний телефон на автомобільний тримач, обраний в цьому каталозі https://www.aks.ua/uk/catalog/avtoderzhatel/. В цьому випадку отримуємо відеореєстратор хорошої якості з мінімальними затратами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!