Кількість звернень від прикарпатців в екстрену службу «104» зросла більш ніж вдвічі


Протягом останнього тижня спостерігається пік дзвінків від мешканців Івано-Франківщини. Якщо влітку за день надходить до 60 звернень, ще минулого місяця – 90, то протягом останнього тижня – до 150.

Головна причина різкого зростання кількості викликів –   самовільне встановлення споживачами газових приладів для обігріву приміщень, втручанням в конструкцію системи газопостачання та газових приладів, а також їх неналежний технічний стан. Як свідчити практика, левова частка споживачів не проводять техобслуговування газових приладів, а ОСББ чи балансоутримувачі – внутрішньобудинкових мереж. Як наслідок – витоки газу, які, щоб не трапилося надзвичайної ситуації, ідуть локалізовувати фахівці «Івано-Франківськгазу».

Щоб вчасно відреагувати на виклик та не допустити надзвичайно ситуації, цілодобово працює 31 бригада «104». Це майже 400 працівників: майстри, слюсарі, водії та диспетчери. Минулого року вони опрацювали понад  22  тис. викликів і подолали 371 тис. км. Адже щоб доїхати в населений пункт сільської місцевості, бригаді «104» інколи потрібно проїхати десятки кілометрів. Для цього було закуплено лише пальне на 792 тис. грн.

«Для наших працівників нема карантину чи сильних морозів. Вони повинні цілодобово  24/7 працювати, щоб у помешканнях наших споживачів був газ. Виїжджати і ліквідовувати витоки потрібно негайно, щоб не трапилося нещасного випадку. Чекати до спаду морозів не можна.  За зволікання можна заплатити дорогу ціну,  - каже начальник АДС «Івано-Франківськгазу» Сергій Прокопенко. – 70%  часу зміни  бригади АДС перебувають на вулиці: локалізовують витоки газу на підземних та фасадних газопроодах чи обладнанні газорозподільної системи».

На жаль, каже керівник АДС, такого ритму роботи та невисокої оплати праці багато кваліфікованих працівників не витримує. Молодь не поспішає поповнювати ряди екстреної служби «104», левова частка працівників – пенсіонери. 

 «Івано-Франківськгаз» розуміє, що від професійних навичок членів АДС часто залежить життя та здоров’я людей. Тому бригади "104" постійно удосконалюють свої фахові навички в реальних умовах: беруть участь у змаганнях газових аварійних служб, а також у тренувальних навчаннях з іншими службами екстреного реагування.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!