Коломия таки матиме залізничне сполучення із Румунією


З Коломиї можна буде потрапити до Сучави та Бухареста потягом.

Про це в мережі повідомив голова Коломийської громади Богдан Станіславський.

Щоб пришвидшити процес його запуску вчора разом із депутатами міської ради проголосували за відповідне звернення до румунської сторони, зокрема міністра транспорту Румунії Соріну Гріндяну, національної компанії пасажирського залізничного перевезення «CFR Călători» S.A., міських рад Сучави та Сігет-Мармацієй.

З Коломиї можна буде потрапити до Сучави та Бухареста потягом. Це працюватиме так: з нашої сторони через Коломию прямуватиме потяг «Чернівці – Ужгород», кінцевою точкою якого буде станція Вадул-Сірет. Там відбуватиметься пересадка на потяг «Сучава – Бухарест». Це стане можливим завдяки домовленостям між «Укрзалізницею» та «Румунською залізницею», а також – зверненню Коломийської міської ради про відновлення залізничного сполучення між Коломиєю та містами Румунії",- написав очільник.

Станіславський додав, що «Укрзалізниця» вже підготувалась до запуску цього маршруту. Депутати звернулись до румунської сторони із проханням прискорити виконання домовленостей, щоб якомога швидше з’єднати міста якісним залізничним сполученням.

"Початково Коломийська міська рада запропонувала прокласти маршрут через наше місто-побратим Сигіт-Мармацієй, що було б ще вигідніше для нашої громади. Це теж станеться, як нам повідомили у відповіді від «Укрзалізниці», але у довготерміновій перспективі. Тож ми продовжимо працювати над цим напрямком. Адже два маршрути з Коломиї до Румунії краще, ніж один",- зазначив голова громади.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!