Коломойський знову спробує скасувати націоналізацію Приватбанку


У вівторок, 30 квітня, ексвласники ПриватБанку знову спробують через суд оскаржити націоналізацію.

30 квітня Господарський суд міста Києва розглядатиме справу за позовом колишніх власників ПриватБанку І. Коломойського та компанії Triantal Investments (зареєстрована на Кіпрі) до державного ПриватБанку. 

Згідно з матеріалами справи, до націоналізації банку, Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal - 16,6%. 

В цій справі позивачі в черговий раз спробують скасувати націоналізацію та визнати недійсними договір купівлі-продажу акцій банку державою.

Також 30 квітня Північний апеляційний господарський суд продовжить розгляд резонансної справи за позовом Нікопольського заводу феросплавів до ПриватБанку.

В цій справі підконтрольний ексвласникам завод намагається довести начебто цільове використання багатомільйонних кредитів, які у період з 2007 по 2012 роки були через схеми виведені на рахунки І. Коломойського та Г. Боголюбова на Кіпр, а потім у США. І таким чином підтвердити законність фіктивних кредитів, що є предметом міжнародних позовів ПриватБанку, в тому числі в США.

Окрім того, 30 квітня Господарський суд міста Києва розглядатиме справу про оскарження процедури bail-in за позовом маловідомого власника єврооблігацій ПриватБанку компанії Shakoor Capital Limited. 

В цій справі позивачі намагаються безпідставно сворити передумови для подальшого стягнення з державного ПриватБанку сотень мільйонів доларів США. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!