Коломиянка Марія Остап’юк про конкурс Королева України-2014


Нещодавно на острові Родос у Греції обирали Королеву України - 2014. У конкурсі взяло участь понад сто українок зі всіх областей країни, до фіналу потрапили тільки 24 учасниці. Цілий тиждень дівчата боролися за перемогу.

Корона найвродливішої українки дісталася 20-річній коломиянці Марії Остап’юк. Про те, як вдалося красуні здобути перемогу, чим вона підкорила журі і про найзаповітніші мрії Королеви України – дізнавалася кореспондентка КВ.

- Маріє, як ти зважилася взяти участь у цьому конкурсі?

- У соціальній мережі я побачила оголошення про відбір дівчат на всеукраїнський конкурс. Вирішила спробувати і надіслала свої фото. Невдовзі мене повідомили, що я пройшла відбір і запросили на кастинг до Києва. Наприкінці листопада я та ще приблизно сотня дівчат з усієї України змагалися за можливість увійти до фіналу конкурсу, який вже мав відбутися на грецькому острові. Судді були прискіпливими. До складу 24-ох фіналісток увійшла і я.

Нам задали так би мовити домашнє завдання – підготувати еко-проект та номер власного таланту. Повернувшись додому, одразу взялася до роботи. Оскільки я вже чимало часу відвідую заняття зі східного танцю, вирішила показати свої вміння у цій сфері. Також підготувала проект-заклик до захисту наших лісів. Об’їздивши всю Івано-Франківщину, я вивчала стан лісів, фотографувала і підготувала ролик про збереження лісів. Підготувавшись до фіналу конкурсу та налаштувавшись на перемогу, виїхала до острова Родос і вже з 21 по 26 квітня боролася за головну корону країни. Звісно, не боялася, адже перемога – не головне. Основне – отримувати задоволення від самого процесу. Протягом підготовки отримала масу нових знань, знайомств, умінь і здобула новий досвід. Розширяти власний кругозір і вміти помічати щасливі моменти у кожній хвилині – це найголовніше для кожної людини.

- Як ти провела тиждень на грецькому острові? Конкуренція між учасницями була жорстокою?

- На конкурсі я знайшла нових друзів. Ворожнечі не відчувала. Протягом тижня ми відвідували майстер-класи, змагалися в окремих конкурсах. Кожен день був розписаний по хвилинах, починаючи з 7 години ранку і завершуючи 22.00. Графік був напружений. Не вистачало відпочинку. Але це було того варте.

Серед членів журі були українська акторка Ольга Сумська й телеведуча Дарія Малахова. Вони проводили майстер-класи – з акторської майстерності та куховарства. На репетиціях я намагалася викладатися на повну, щоб отримати найкращий результат. Окрім того, разом з іншими учасницями ми влаштували флеш-моб закликаючи до миру. Тамтешнім мешканцям така ідея сподобалася, і вони залюбки долучалися до нас.

Серед тижня відбулися захист еко-проектів, представлення талантів й дефіле відомих дизайнерів. А вже суботнього вечора ми боролися за звання Королеви України.

- Якою була боротьба у фінальній частині?

- Відчувалося хвилювання. Останню ніч я практично не спала, бо переживала за конкурс. Хотіла виступити достойно і найкраще. Перед фіналом я розмовляла з батьками телефоном. Вони мене підтримували. Також я сама собі повторювала, що не так важлива перемога, як вдалий виступ. Тому потрібно на сцені викластися наповну і отримувати задоволення від кожної хвилини.

У фіналі учасниці мали три номери. Перший – вихід в українському вбранні. Кожна повинна була підготувати народне вбрання згідно з її регіональними традиціями. Другий – вихід у вбранні від тамтешнього дизайнера. Після чого обрали шість конкурсанток, які змагалися за корону у третьому виході. Власне, ми вийшли у вечірніх сукнях. Втім, журі ще сумнівалося щодо переможниці. І вони вирішили поспілкуватися з нами. Такий експромт був неочікуваний, втім зіграв мені на користь. Бо після спілкування, вони почали оголошувати переможницю. Коли я почула своє ім’я, не могла стримати емоцій. Вони зашкалювали. Я була неймовірно щасливою. Здійснилася ще одна моя мрія. Мені подарували хутро. Окрім того, цьогоріч я представлятиму Україну на всесвітньому конкурсі краси й таланту «Топ-модель світу». Тому нині стоїть вже нова задача переді мною – гідно представити країну на наступному конкурсі.

- Коли почалося твоє захоплення модельною справою?

- Оскільки я навчаюся у Коломийському педагогічному коледжі, ніколи навіть не думала стати моделлю. Але на другому курсі у коледжі проводився конкурс краси «Перлина коледжу». З кожної групи повинні були взяти участь одна або дві представниці. Староста обрала мене як конкурсантку. Хоча я не перемогла, та зрозуміла, що це приносить мені неабияку радість. Тому продовжила йти у цьому ж напрямку. Наступним випробуванням був конкурс краси у Коломиї, де я стала першою віце-міс. Це мені додало ще більшого натхнення йти вперед. Потім були конкурси «Супер-пара Львова» та «Княгиня Західної України-2012». На останньому я здобула перемогу.

Далі працюватиму над собою. Я знаю свої недоліки, над їх виправленням працюю щодня. Можу сказати одне: щоб перемагати, потрібно бути впевненою в собі.

- Наостанок, поділися своїм секретом краси.

- Потрібно щодня розвивати себе і навчатися. Кожна дівчина є вродливою, тому варто про це весь час пам’ятати. Потрібно любити себе. До прикладу, я щодня читаю книжки, відвідую заняття із східних танців та каланетики. Проходжу процедури для збереження краси тіла й обличчя природними засобами у домашніх умовах.

Полюбивши себе, людина стає впевненою. Тоді й вона отримує від життя все, чого прагне. Також варто пам’ятати, що краса – це внутрішній світ, який випромінюється назовні. Якщо дівчина володіє такими якостями, як добро, скромність, харизма – вона завжди буде вдало виділятися з-поміж інших.

«Коломийські ВІСТИ»