Коломийською ОДПІ присвоєно громадянам майже півтори тисячі ідентифікаційних номерів


Протягом січня-липня 2013 року Коломийською об’єднаною державною податковою інспекцією ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області присвоєно 1487 реєстраційних номерів облікової картки платника податків для мешканців нашого краю та видано 3833 карток платника податків.

Однак, певна категорія громадян, зокрема через свої релігійні та інші переконання, відмовляється від присвоєння їм номера облікової картки платника податків, пише АП

З початку року до податкової інспекції надійшло 82 заяви про відмову від ідентифікаційного номера. Для таких громадян в ДРФО створено окремий реєстр в якому громадяни обліковуються за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорту. У цьому разі у паспортах зазначених осіб робиться відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Право платників на відмову від ідентифікаційного номера збережено у Податковому кодексі України.

 З метою отримання довідки про номер реєстраційної картки платника податків фізичної особи слід звернутись до органу державної податкової служби за місцем свого проживання та заповнити облікову картку за формою 1-ДР, а також пред’явити працівнику, який здійснює реєстрацію, паспорт, який посвідчує особу що реєструється.

В разі, якщо громадянин не в змозі самостійно звернутись до податкового органу для отримання такої довідки, то за нього може звернутись його представник чи уповноважена особа за наявності паспорта представника, нотаріально посвідченого доручення, та паспорту або його ксерокопії особи, яка реєструється.