Комбат коломийської "десятки" вважає, що поліцейські - це готовий резерв для ротації


Герой України, командир мотопіхотного батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" підполковник Сергій "Хантер" Яндульський вважає, що бойові підрозділи потрібно поповнювати поліцейськими.

За його словами, вони навчені користуватись зброєю та складали присягу на вірність Україні. Таку думку він висловив в інтерв'ю для франківського видання "Західний кур'єр", коментуючи питання про необхідність ротації підрозділів "десятки".

Читайте також: На Прикарпатті перші засуджені виявили бажання мобілізуватися

"Ця бригада потребує ротації вже понад рік. Вкінці травня мине два роки відколи ми беремо участь у боях на Донеччині. Два роки у активних бойових діях… Навіть ті бійці, які виживуть і вціліють фізично, будуть скалічені психологічно. Потрібні свіжі люди. Нещодавно командування ЗСУ вже розпочало певну ротацію – військовослужбовців з тилових частин прикомандировують у бойові частини. Це правильне рішення. Також логічним було б рішення доукомплектовувати бойові підрозділи поліцейськими. Адже це вже певною мірою навчені люди, які принаймні вміють користуватись зброєю та складали присягу на вірність Україні", - поділився думками Яндульський.

Військовий додав, що зараз найбільшою потребою на фронті навчені і підготовлені бійці. Адже, за його словами, доволі часто мобілізовані, які потрапляють на фронт, практично нічого не вміють.

"Найбільшою потребою фронту нині є підготовлений особовий склад. Навчений і підготовлений. Я часто спілкуюсь з керівництвом щодо підготовки новобранців. На жаль, маємо ситуацію, що в переважній більшості мобілізовані, які потрапляють у навчальні центри, так би мовити, не з власної волі, намагаються всіляко «відлинювати», замість того, щоб отримати максимум знань та досвіду. І коли такий військовослужбовець потрапляє на фронт, треба йти на позиції, а він по факту нічого не вміє. Ніби людина є, а роботу робити немає кому. Знову весь тягар бойових завдань лягає на плечі тих, хто вже на фронті тривалий час. І, як показує гірка практика війни, недостатньо підготовлений боєць – це потенційно трьохсотий або двохсотий, якого потім потрібно евакуювати з поля бою, наражаючи на небезпеку життя і здоров’я інших військовослужбовців", - каже Герой України.        

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!