Комісія міськвиконкому радить Бойку розісклити колонаду "Дністра"


Створену міським головою Івано-Франківська комісія нарешті потрапила з перевіркою в готель "Дністер". І зробила висновки.

Про це у спільноті Архітектура.ІФ повідомив Олег Марцінковський.

Голова комісії, директор Департаменту містобудування та архітектури Орест Кошик повідомив, що в складеному комісією акті йдеться про таке: Було зафіксовано заскління підколонного простору вказаного об’єкту. Власником будівлі було представлено для ознайомлення лише частину робочого проєкту, а саме аркуш із кресленнями фасаду будівлі зі сторони вулиці Шевченка із відображенням заскління підколонного простору.

Також встановлено, що за погодженням таких робіт до Департаменту містобудування та архітектури міської ради ніхто не звертався.

Комісія вирішила наступне:

1. Надані документи не підтверджують підставність здійснення робіт із заскління підколонного простору будівлі колишнього готелю «Дністер» за адресою вул. Січових Стрільців, 12.

2. Звернутися до Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА як уповноваженого органу охорони культурної спадщини на території Івано-Франківської області та сторони охоронного договору щодо надання інформації про погодження проведення робіт із скління підколонного простору будівлі колишнього готелю «Дністер» за адресою вул. Січових Стрільців, 12.

3. Звернутися до центрального уповноваженого органу з питання держархбудконтролю щодо надання інформації про дозвільну документацію в частині заскління підколонного простору будівлі колишнього готелю «Дністер» за адресою вул. Січових Стрільців, 12.

4. Враховуючи значний суспільний резонанс, рекомендувати власнику будівлі добровільно повернути підколонний простір будівлі колишнього готелю «Дністер» за адресою вул. Січових Стрільців, 12 у попередній стан.

До теми: Скандал навколо франківського готелю "Дністер": Що відбувається

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!