Комітет Верховної Ради погодив збереження Верховинського району


Сьогодні, 15 липня відбулося засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Влади України.

На засіданні розглянули питання внесення змін до проєкту постанови ВРУ «Про ліквідацію і утворення районів», в т.ч. і щодо формування АТУ субрегіонального рівня Івано-Франківської області. Про це йдеться на сторінці Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, пише Бліц-Інфо.

Серед іншого розглянуто та підтримано пропозиції про збереження окремого Верховинського району та включення Богородчанської громади до Івано-Франківського району.

Водночас членами комітету не підтримано включення до переліку районів області Долинського району, що за пропозицією мав складатися з діючих Долинського і Рожнятівського районів. Як і передбачалося, громади цих районів увійдуть до об’єднаного Калуського району.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада зняла з розгляду проєкт постанови про зменшення у чотири рази кількості районів в Україні.

Проєкт постанови №3650 "Про утворення та ліквідацію районів" вніс в Раду Кабінет міністрів. Ним пропонується наново поділити Україну на райони, скоротивши їх кількість з 490 до 129. В Івано-Франківській області пропонується затвердити 5 районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський. А також - 62 ОТГ. 

Нагадаємо, верховинці під Верховною радою з трембітами та музикою вимагали зберегти Верховинський район.

Також проти запропонованого поділу протестували мешканці Богородчанського району. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!