Компресори, характеристики та призначення


Компресор – найважливіший елемент у пневматичній системі. Він стискає та зберігає стиснуте повітря для подальшого транспортування його до всіх під’єднаних пневмоприладів.

Активно використовуються на СТО, шиномонтажах, у майстернях, стоматологіях, а також у гаражах автолюбителів.

Характеристики компресора

Починати вибір компресора варто лише тоді, коли ви чітко можете відповісти на питання:

- Який сумарний об’єм повітря за хвилину буде споживати пневмоінструмент?

- Який робочий тиск має найбільш потужний інструмент?

- Яка максимальна тривалість безперервної роботи під’єднаного пневмоінструмента?

Основні характеристики компресора:

- Продуктивність (л/хв);

- Об’єм ресивера (л);

- Робочий тиск (атм);

- Габарити та вага.

За типом приводу компресори розділяються коаксіальні та ремінні. Коаксіальне (пряме) з’єднання двигуна та компресорної голови забезпечує високу продуктивність без втрат потужності. Така конструкція дуже проста, компактна та легка в обслуговуванні. Недоліки: обмежений час безперервної роботи (близько 20 хв). Компресори з прямим приводом чудово підходять для побутового використання, на невеликому виробництві.

Компресори з ремінним приводом розраховані на майже безперервну роботу та здатні витримувати жорсткі умови експлуатації. Потужна система охолодження запобігає перегріванню, що збільшує зносостійкість системи. Недоліки: складна конструкція, великі габарити та вага, висока ціна. Компресори з ремінним приводом використовуються на великих виробництвах, у цехах, СТО тощо.

За типом змащення компресори бувають масляні та безмасляні. Масляні компресори довговічні та надійні. Недоліки:

- необхідність заміни мастила та регулярне обслуговування;

- часточки мастила можуть змішуватися з повітрям у системі.

Для очищення повітря рекомендується використовувати вологовідділювачі.

Безмасляні компресори мають у своїй конструкції елементи, що майже не створюють тертя, а отже не гріються, тому не потребують змащення. Повітря у таких компресорах абсолютно чисте. До того ж вони дуже тихі, що зручно при роботі у малих приміщеннях. Недоліки: низька продуктивність, висока вартість. Мають найбільший попит у стоматології, кулінарній справі тощо.

Оцінивши всі переваги та правильно розрахувавши характеристики ви легко зможете обрати правильний компресор.

Компресори INTERTOOL

«Вибір року» та «Українська народна премія - 2021» - саме так оцінюють якість компресорів INTERTOOL українці. Величезний вибір моделей, висока якість та надійність, гарантія від виробника та якісне сервісне обслуговування – це те, за що цінують INTERTOOL покупці. З асортиментом компресорів ви можете ознайомитись, перейшовши за посиланням https://intertool.ua/catalog/kompressori/kompressori-porshnevie/. А якщо у вас виникли питання – співробітники нашого контакт-центру проконсультують вас та приймуть замовлення.

INTERTOOL – інструмент в кожен дім!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!