Комунальники складають список тротуарів, що потребують облаштування з'їздів


Тож звертаються за допомогою до мешканців Івано-Франківська.

Про це в спільноті "Комуналка. ІФ" повідомив представник департаменту ЖКГ Назар РОгів

"Як ми вже раніше повідомляли в нашій спільноті, у нових проектах, де замовником виступає Департамент, ми намагаємось одразу облаштовувати інфраструктуру, яка є дружньою для маломобільних груп населення. Для цього було навіть розроблено і розповсюджено серед підрядників інформаційний буклет, який містить інформацію про важливість влаштування пандусів і піднятих пішохідних переходів. Але, на жаль, значна частина тротуарів в місті й досі залишається недоступною для дитячих колясок, велосипедів та осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Саме тому, за дорученням міського голови Івано-Франківська, Департаментом формується перелік місць, де будуть реконструйовані тротуари з метою забезпечення доступу для всіх категорій громадян та створення безбар'єрного середовища в нашому місті.

Звертаємось до Вас, насамперед тих, хто щодня стикається із цією проблемою, та просимо в коментарях під цим постом вказувати місця, які створюють Вам щоденні незручності.

Таких місць вдосталь, тому розпочнемо із найбільш відвідуваної частини міста, а саме ЦЕНТРУ Івано-Франківська", - написав Рогів.

Комунальник наголошує, що наразі мова йде про центральну частину міста. Водночас зауважує, що  вулиці, на яких в недалекому майбутньому заплановано реконструкція чи капітальний ремонт, з метою раціонального використання коштів в перелік не попадуть, оскільки пандуси й так будуть передбачені після їх відновлення.