Корисні властивості смородини


Триває ягідно-літній сезон на Центральному ринку Івано-Франківська. Серед усього різноманіття корисних і поживних ягід вирізняється смородина, яку віднедавна також можна знайти на прилавках.

Чорна смородина – надзвичайно популярна й дуже смачна ягода. Її ще називають суперфудом, адже її плоди використовуються як в кулінарії, так і в медицині, йдеться на сторінці Центрального ринку.

На ринок їх привозять з фермерського господарства у Галицькому районі, а продають у пластикових контейнерах по 200 і 500 грамів.

У цих ягодах міститься величезна кількість вітаміну С – до 570 мг в 100 г. Для порівняння, в лимоні його всього 53 мг, тобто, в десять разів менше. Тому чорна смородина корисна при авітамінозі, застуді.

Крім того, ягоди чорної смородини містять багато клітковини і мало цукру, що робить їх ідеальним продуктом для бажаючих скинути вагу. 

У разі регулярного вживання в їжу смородини відзначається підвищення тонусу організму і його опірність різноманітним інфекціям.

Ще в них чимало калію, кальцію і фосфору – незамінних для людського організму мікроелементів.

З чорних ягідок, зокрема, виходять чудові компоти, муси, вино або начинки для пирогів.

Ці та багато інших ягід, фруктів, овочів Ви маєте змогу придбати на Центральному ринку. Тут знайдете свіжі та якісні продукти за доступними цінами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!