Кошти програм ЄС залучатимуть для екологічного обстеження Калущини


Відбулася зустріч керівників департаментів промисловості та інфраструктури, міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, ВАТ «Оріана», державного підприємства «Науково-дослідний інститут галургії» з представниками компанії «K-UTEC AG Salt Technologies» (Німеччина).

Зазначена компанія розробила заходи із санації та рекомендації щодо порядку дій для послідовної ліквідації (мінімізації) небезпеки на ДП «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» (Львівська область).

Додамо, що на даний час потребує комплексного екологічного обстеження територія м.Калуша і Калуського району, на яку вплинула діяльність калійного виробництва ВАТ «Оріана».

За підсумками наради досягнуто домовленість, що компанія «K-UTEC» опрацює в установленому порядку питання залучення «грантових» коштів програм Європейського Союзу з метою проведення зазначеного обстеження, яке сприятиме зменшенню ризиків для навколишнього середовища в зоні калійного виробництва».