Краще бути вдома: Мешканців Франківщини попереджають про погіршення погоди


У зв’язку з погіршенням погодних умов, а саме значними сніговими опадами, рятувальники Прикарпаття закликають громадян бути уважними та обережними і не нехтувати простими правилами власної безпеки,

А саме:

- обмежте перебування на вулиці, не допускати переохолодження організму.

- в темний час доби пішоходам обов’язково носити флікери.

- водіям потрібно бути максимально обачними на дорогах, утриматись від поїздок за межі населених пунктів. Не перешкоджати руху снігоочисної та аварійно-рятувальної техніки.

- у разі крайньої потреби поїздки, мати з собою додатковий комплект теплого одягу, ліхтарик, скребок для скла, воскові свічки, сірники, достатній запас харчів, пально-мастильних матеріалів, лопату, батарея мобільного телефона повинна бути заряджена.

Якщо під час руху побачите на дорозі людей, котрі потрапили через негоду в скрутне становище, негайно викликайте на допомогу Службу порятунку за телефоном 101.

Налипання снігу та обмороження ліній електропередач може призвести до їх обриву та падіння. У жодному разі не можна наближатись до обірваних дротів та їх торкатись. Також слід остерігатись обмерзлих гілок дерев та рекламних конструкцій.

Також рятувальники Прикарпаття закликають громадян утриматися від виходів у високогір'я, а у разі покращення погоди ,тим хто все-таки зважиться на таку мандрівку, варто дотримуватися правил безпеки під час походу у гори в зимовий період.

Варто пам’ятати, що зимові походи вимагають більш ретельної підготовки та використання спеціального спорядження.  Безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема від знання місцевості та її природних перешкод, тому перед тим, як вирушати в гори обов’язково поцікавтеся прогнозом погоди. У випадку поганої погоди та заметілі слід відмовитись від походу. Також не слід йти у похід при темряві чи тумані.

Зареєструвати свій похід можна у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Також рятувальники радять користуватися застосунком "Порятунок у горах".

Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

• голосових дзвінків;

• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!