Кримського шахрая затримали на Прикарпатті


Усе почалося в 2005 році. Саме тоді 33-річному працівнику одного з банків автономії прийшла в голову ідея про те, як можна швидко розбагатіти. Шляхом підроблення документів красноперекопець на вигадані імена оформив 308 кредитів.

Спочатку взяті позики не викликали підозр, кримчанин навіть намагався відшкодовувати відсотки за ними. Однак сума отриманих грошових коштів була занадто велика. Довго такій фінансовій піраміді проіснувати не вдалося: перша ж ревізія виявила велику недостачу і відсутність кредитних справ, повідомляють "Паралеллі".

Усвідомивши, що йому загрожує кримінальна відповідальність, чоловік залишив межі міста. У 2010 році зловмисник був оголошений у міжнародний розшук.

Тільки через три роки, завдяки спільним зусиллям кримських правоохоронців та їх колег з інших областей України, місцезнаходження втікача вдалося встановити.

Як з'ясувалося, тривалий час кримчанин проживав в Івано-Франківській області.

На даний час зловмисник затриманий і переданий красноперекопським міліціонерам. Йому інкримінують діяння, передбачені ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. 

Красноперекопцю загрожує до 12 років позбавлення волі. Стосовно нього судом обрано запобіжний захід - домашній арешт.