Купівля авто завершилась для мешканця Долинщини втратою грошей


Обравши автівку, мешканець Долинщини відправив псевдопродавцю передоплату. Однак, в результаті чоловік так і не отримав омріяний автомобіль та втратив близько 137 тисяч гривень.

Минулої доби до поліції Долинщини звернувся 38-річний прикарпатець. Чоловік розповів, що у мережі Інтернет знайшов оголошення щодо продажу авто. Він зателефонував за вказаним в оголошенні номером телефону й обговорив з продавцем деталі майбутньої угоди.

У ході бесіди продавець пояснив, що автомобіль знаходиться за кордоном. Тож, для оформлення усіх необхідних документів та для ввезення легковика на територію України, необхідно перерахувати авансом певну суму. Потерпілий погодився на умови шахрая.

Однак, очікування чоловіка так і не справдилися – продавець так і не вийшов на зв’язок, а всі спроби зв’язатися з ним виявилися марними.

Зрозумівши, що став жертвою аферистів, потерпілий звернутися за допомогою до поліції. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція Івано-Франківщини звертається до громадян бути уважними під час покупок через мережу Інтернет:

Передоплату за товар можна вносити тільки перевіреним продавцям;

перевіряйте інформацію про покупця/продавця;

якщо ж продавець вам не відомий, оплачуйте покупки лише після їх отримання;

обов'язково перевіряйте номер телефону, який зазначений в оголошенні. Він може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати.

Якщо ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію 102.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!