Легендарний сотник УПА Мирослав Симчич пролетить над місцями своїх боїв


Вже цієї п’ятниці, 14 серпня легендарний сотник УПА Мирослав Симчич пролетить над місцями своїх боїв.

Організовують його громадська організація «Меморіал» імені Василя Стуса та Спілка офіцерів. Про це у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо розповів керівник управління ГО «Меморіал» імені Василя Стуса Роман Гунда.

Стартує політ з Коломиї. Мирослав Симчич пролетить над рідним селом Березів, після чого пройде над присілком Рушір, Космачем, Говерлою, Верховиною і повернеться назад до Коломиї.

«Ми вирішили присвятити політ до 75-ї річниці бою за столицю УПА Космач та до Дня Незалежності України. Як відомо, Симчич прославився боєм за Космач, який був у січні 1945 року. Тоді він разом зі своїми побратимами – Березівською сотнею, в якій воювали понад 200 упівців, знищив каральний полк НКВС, а це майже 400 осіб. Зі сторони сотні було всього двоє поранених. Зокрема, й Мирослав Симчич», - зауважує Гунда.

Політ Мирослава Симчича зафіксує Книга рекордів України.

«Пан Мирослав дуже бойова людина. Він сприйняв пропозицію польоту позитивно. Однак, його дружина спочатку була категорично проти, втім Симчич все ж її вмовив. Щоправда, декілька разів вона все ж просилась з ним», - зауважив Роман Гунда.

Читайте такожСотник УПА Мирослав Симчич: Шкодую, що не можу зараз воювати в АТО

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!