Лекції від представників OpenAI, Google та Оксфорду: Сергій Токарєв розказав про другий сезон проєкту AI for Ukraine


Найбільше АІ-комʼюніті в Україні AI HOUSE та технологічна компанія Roosh продовжили освітній благодійний проєкт AI for Ukraine на другий сезон.

Онлайн-лекції та воркшопи для українців проведуть провідні спеціалісти у сфері Artificial Intelligence, серед яких — представники OpenAI, Google, INRIA, Stripe та Оксфордського університету. Експерти поділяться власним досвідом, знаннями та інсайтами, які допоможуть розвивати українську IT-галузь. Проєкт також допоможе зібрати кошти для українських військових.

Сергій Токарєв — IT-підприємець та інвестор, співзасновник технологічної компанії ROOSH, до екосистеми якої входить AI HOUSE — розказав про AI for Ukraine на своїй Facebook-сторінці.

Минулого року, попри тривоги та обстріли, ми з командою AI HOUSE вирішили підтримати українських AI/ML-спеціалістів в складні часи, тож провели освітній івент AI for Ukraine. Тоді ми відчули неймовірну підтримку світової технологічної спільноти та їх інтерес у співпраці з українськими спеціалістами. Цього року ми підготували другий сезон AI for Ukraine з чіткою метою: надати доступ до знань, інсайтів та досвіду топових світових експертів у галузі AI/ML”, — зазначив Сергій Токарєв у своєму пості.

Немає опису.

Аби долучитися до AI for Ukraine, необхідно заповнити форму. Інформація про події та посилання на них надходитимуть на електронну пошту, вказану під час реєстрації. Лекції та воркшопи проходитимуть в онлайн-форматі і будуть доступні у записі після трансляції. Спікери виступатимуть англійською мовою.

Усі виступи експертів будуть у відкритому доступі. Разом з тим організатори проєкту закликають учасників донатити за переглянуті лекції та воркшопи — усі зібрані кошти передадуть благодійній організації “Реактивна Пошта”, яка з 2014 року займається підтримкою українських артилеристів. Рекомендований розмір донатів — $10 за одне переглянуте відео. У 2022 році, під час першого сезону AI for Ukraine, таким чином вдалось зібрати 320 тисяч гривень — їх передали благодійному фонду “Повернись живим”.

Організатори підкреслюють: лекції та воркшопи, проведені в межах AI for Ukraine, будуть цікаві як тим, хто вже мав досвід роботи зі штучним інтелектом та машинним навчанням, так і tech-ентузіастам, які лише починають цікавитися цими напрямками.

Першу лекцію, що відбулася 2 листопада, провів Лукаш Кайзер з OpenAI. Він розказав про передумови та процес створення GPT-4 та ChatGPT, а також поділився своїм баченням майбутнього індустрії.

15 листопада Гаель Вароко з INRIA прочитає лекцію, присвячену аналізу та підготовці даних за допомогою машинного навчання. Слухачі дізнаються, як можна спростити роботу з даними та оптимізувати процеси за допомогою новітніх технологій.

29 листопада Вікторія Олійник з Оксфордського університету проведе воркшоп “Balancing Ethics and Creativity: Leveraging LLMs for Responsible Content Generation”. Експертка розкаже, як користуватись Artificial Intelligence для створення текстів та уникати контенту, що може негативно вплинути на репутацію.

AI HOUSE — це некомерційна організація, головна мета якої розбудувати найбільше та найпотужніше AI-ком’юніті в Україні задля народження нових продуктових AI-стартапів, розвитку галузі штучного інтелекту та технологічного сектору в цілому.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!