Левомеколь – показання і протипокази


Левомеколь – недорогий та дієвий препарат, що є ефективним проти ран, фурункулів та опіків у разі потрапляння до них інфекційного агента. Діє проти багатьох відомих мікроорганізмів, завдяки чому активно призначається лікарями за потреби.

Купити Левомеколь можна за посиланням https://apteka911.ua/drugs/levomekol-d1540. МІС Аптека 911 – це завжди вигідні умови для покупців і оригінальні препарати з детальним описом. 

Кому показаний Левомеколь

До складу мазі входять хлорамфенікол та метилурацил. Хлорамфенікол відповідає за антибактеріальний ефект лікарського засобу, є ефективним проти стафілококів, стрептококів, кишкової та синьогнійної палички. Метилурацил має регенерувальні властивості. Завдяки чому він ефективно загоює рани, прискорює відновлення тканин.

Левомеколь показаний під час:

- гнійних ран;

- трофічних виразок;

- опіків, до яких приєдналась інфекція;

- пролежнів;

- фурункулів;

- карбункул.

Застосовувати препарат можна лише за призначенням лікаря. Він визначить доцільність і схему використання Левомеколю, а також розкаже о можливих побічних ефектах. 

Левомеколь можна застосовувати дітям, що досягли 3-річного віку, а також вагітним жінкам і годувальницям. Але завжди потрібно зважати на то, щоб користь перевищувала можливі ризики від використання.

Протипокази

Як і будь-який медичний препарат, Левомеколь має певні протипокази. Його не можна застосовувати у разі, якщо спостерігається підвищена чутливість до будь-якого компонента засобу. Мазь не призначається при:

- екземі;

- псоріазі;

- грибкових захворюваннях.

У даних випадках мазь може бути не тільки не ефективною, а й мати певний негативний вплив на здоров'я пацієнта. 

Препарат можна застосовувати тривалий час. Наявність виділень із рани не впливає на ефективність застосування, але потрібно зважати, що одночасно вживати препарати, що пригнічують кровотворення не варто. А ось з антибіотиками –- можливо, але це визначає лікар. 

Пам’ятайте, що мазь може викликати реакцію гіперчутливості. За появи сверблячки або печіння варто звернутися до лікаря. Загалом Левомеколь вважається доволі безпечним препаратом, що гарно переноситься. Тому, якщо лікар призначив вам його, не сумнівайтесь. Застосування забезпечить швидке одужання і знизить ризик серйозних ускладнень.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!