"Лейбова гора" легендами оповита


Минули вже ті часи, коли відпочинкові комплекси будували аби де. Тепер кожну таку споруду мудрі люди зводять у місцях, де є щось унікальне та незабутнє, яке манитиме до себе знову і знову.

Саме таким місцем на Прикарпатті є «Лейбова гора» - готельно-ресторанний комплекс з найкращою у Західній Україні оглядовою панорамою та містичністю місця свого розташування.

Свою історію пагорб, де сьогодні знаходиться заклад, бере з часів Австро-Угорської імперії, а саме з 1855 року. Австрійський цісар Франц Йосиф подарував його Янушу Лейбі, який завдяки своїй кмітливості, допоміг монарху виконати бажання його коханої дружини Елізабет – дістати із високої сливи спілі плоди.

Нині на території встановлений пам’ятник Янушу Лейбі, який славиться вже своєю унікальною легендою.

Тримає Лейба у своїй руці сливи, а драбиною, що є конструкцією пам’ятника, «повзе» хрущ. І сливи, і хрущ не прості, а – магічні.

Одна з місцевих цілительок-мольфарок намовила їх. І тепер того, хто потре сливки, – обов’язково очікує поповнення у сім’ї, а, хто доторкнеться до жука, – матиме успіх в усіх справах. Що цікаво, що сливки таки працюють. В цьому вже переконалися кілька сімейних пар.

Пам’ятник козі Любці у бронзі – не омине увагою жоден гість Лейбової гори. Його можна із впевненістю вважати першим пам'ятником козі в Україні. Якщо задзвонити у дзвоник на шиї в кози-годувальниці, то усі ваші бажання обов’язково здійсняться.

Нещодавно до магічних місць добавився ще і символічний пам'ятник «Два чоботи – пара», який також заговорений мольфарами на укріплення міцності стосунків закоханих та подружніх пар. Кажуть, що фото подружньої пари «на чоботах» додає міцності та надійності в їх подальшому подружньому житті. Відтак, закоханих вже ніщо і ніколи не розлучить.

Але як же без сучасних легенд? Гості «Лейбової гори» уже творять свої історії, які згодом претендуватимуть на статус легенд. Хтось кидає монетки у фонтан, або залишає свої речі, щоб знову повернутись у місце, де відчуваєш легкість та спокій і де мрії здійснюються.

Мрійте разом з «Лейбовою горою»Івано-Франківська область, Богородчанський район, село Жураки, вулиця Гірська, 1. (27-й кілометр дороги Івано-Франківськ-Богородчани-Надвірна).