Лікарі розповіли, коли сон є найкориснішим


Злагоджений графік дня – головний немедикаментозний засіб боротьби з безсонням.

Про це повідомляє «Хроніка.інфо».

Привчіть себе вставати і лягати спати в один і той же час, причому найкориснішим є сон з 23:00 до 01:00.

«Неповноцінний неспокійний сон або безсонні ночі – справжній бич сучасних людей. Причин тому безліч – сильний стрес, конфлікти і неспокійні думки, змінний графік роботи, тривала відсутність відпочинку, перепади температури повітря і зміна погоди, недолік фізичної активності, зайва вага і переїдання перед сном, хронічні хвороби і багато-багато іншого», – говорить лікар-сомнолог. Помічено, що до безсоння більш схильні жінки, причому, чим старша людина – тим частіше вона ним страждає. А самими неспокійними періодами року є весна і осінь.

Пігулок від безсоння безліч і, в принципі, підібрати те, що підходить саме вам, не так вже й складно. Але не варто забувати, що якими б безпечними і якісними були ліки, – це все-таки медикаменти, які при тривалому вживанні можуть викликати залежність, тривожність, нудоту і негативно впливати на роботу внутрішніх органів.

За словами експертів, злагоджений графік дня – головний немедикаментозний засіб боротьби з безсонням. Якщо дозволяє робота, привчіть себе вставати і лягати спати в один і той же час. Причому не варто забувати, що найкориснішим вважається сон в період з 23:00 до першої години ночі, тому постарайтеся заснути хоча б за півгодини до цього. Не факт, що це вдасться відразу, але вже через кілька днів після зміни режиму ви почнете відчувати легку сонливість при наближенні часу відходу до сну, а незабаром і зовсім почнете «виключаються» як тільки ляжете в ліжко.