Лісгосп на Прикарпатті придбає Mitsubishi за понад мільйон гривень


Державне підприємство «Івано-Франківське лісове господарство» замовило автомобіль Mitsubishi L200 у ТОВ «Альянс-А» за 1,02 млн грн.

Про це пишуть Наші гроші. Львів. Лісівники отримають машину середньої за вартістю комплектації Intense білого кольору (діамантовий перламутр). Вона повинна бути не раніше 2021 року випуску. На офіційному українському сайті Mitsubishi автомобіль з такою комплектацією коштує від 1,01 млн грн.

Порівняно з дешевшою комплектацією, Intense має передні протитуманні фари нового дизайну, датчики світла та дощу, зовнішні дзеркала з вбудованим поворотником та функцією складання та бічні підніжки.

З інтер’єру до цієї комплектації входить оздоблене шкірою чотириспицеве кермо, центральна консоль з чорного полірованого пластику з сріблястим орнаментом, хромовані внутрішні ручки дверей та кольоровий дисплей на панелі приладів.

Щодо обладнання салону, то автомобіль Mitsubishi L200 Intense має клімат-контроль, підігрів керма, MP3-програвач, шість динаміків, круїз-контроль, управління стереосистемою на кермі. А також – систему «вільні руки» Bluetooth з кнопками керування на кермі, машина обладнана усією системою безпеки.

За даними Youcontrol, «Івано-Франківське лісове господарство» має три легкові автомобілі – пасажирські Ford Transit 1992 року випуску та Volkswagen Transporter 2011 року, а також Mitsubishi L200 2011 року випуску.

Уникнути торгів

При цьому лісівники замовили автомобіль без використання електронної системи публічних закупівель Prozorro. Вони опублікували лише звіт про договір та прикріпили саму угоду.

Це − типова ситуація, коли лісгоспи відмовляються проводити відкриті торги на закупівлю техніки, обладнання та інших послуг. Детальніше про це редакція «Наші гроші. Львів» написала в тексті «НеProzorrі лісгоспи». В основному лісівники вважають, що вони заробляють самі на себе, тому ЗУ «Про публічні закупівлі» на них не поширюється.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!