"Думати треба про громадські інтереси, а не власні" - Сич дорікнув голові Надвірної обвалом інтернату


Наприкінці січня в Надвірній обвалився один з недіючих корпусів школи-інтернату.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час сесії нагадав, що облрада ще минулого року розглядала пропозицію розібрати аварійне приміщення, але цього не зробили "через лобіювання інтересів певними особами".

«Першочерговим заходом громадської безпеки, був би демонтаж цього приміщення. Але памʼятаю як ми обговорювали це питання. Підніміть стенограму, хто що тоді говорив. Пригадую голова однієї громади тоді ледь не прямим текстом звинувачував нас, що ми хочемо зруйнувати це приміщення, а воно капітальне і може 100 років працювати. Я тоді сказав, що ми готові вам його віддати, але якщо приміщення впаде і хтось постраждає, то стенограма сесії буде долучена до кримінальності справи. Дякувати Богу, що під час обвалу ніхто не постраждав. Бо окрім гріха, ми б прогриміли на всю країну. Тому, на майбутнє думаймо більше про громадські інтереси, а не лише про свої»,- закликав Олександр Сич

Нагадаємо, вранці 26 січня у Надвірній стався обвал частини недіючого спального корпусу приміщення школи-інтернату.

Пропозицію розібрати аварійну будівлю на розгляд депутатів у лютому минулого року винесло комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна. Одне з приміщень ліцею не використовується понад 25 років і перебуває в аварійному стані. Оскільки на цій території одразу два навчальні заклади, то будівля несе велику небезпеку для здоров'я дітей. Як доказ, депутатам надали експертний висновок в якому вказувалось, що фізичний стан зносу будинку дорівнює 83%, а сама будівля визначена як аварійна.

Втім, проти демонтажу виступив міський голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович, який заявив, що будівлю можна врятувати і використовувати за призначення. Детальніше читайте у матеріалі: Облрада готова передати Надвірній аварійну будівлю інтернату та частину землі. Але мер хоче всю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!