Нардепка з Прикарпаття вважає, що локдауну ніхто не буде дотримуватися


В Україні немає довіри до влади, а якщо її немає, то не буде довіри до правил, які ця влада запровадить, вважає народна депутатка від Івано-Франківська Оксана Савчук

Україні слід вдаватися не до повного локдауну, а до збільшення кількості тестувань та покращення якості медичних послуг, вважає позафракційна народна депутатка Оксана Савчук. Про це вона сказала в ефірі ток-шоу "Велика політика" на "5 каналі".

"Локдаун у січні в Україні нічого не змінить – я можу це прямо сказати, і уряд це в душі знає. Насправді уряд намагається хоч щось зробити, щоб сказати, що робляться якісь дії", – наголосила нардепка.

 

"Що насправді зробити краще і грамотніше – це зробити якіснішим надання медичних послуг і доступними тести. Чому тести коштують від 900 до 1200 грн? Чому за ці кошти, які ми будемо виплачувати підприємцям, яких ми закриємо на локдаун, ми просто не закупимо масово тести?" – сказала Савчук.

За її словами, у такому разі українці зможуть тестуватися і перебувати на самоізоляції, і закриватимуться не цілі підприємства, а лиш частина людей.

"Ми на процесі локдауну не закриємо наше життя – нічого не зміниться. Люди будуть пересуватися і далі. Якщо ми вводимо повний локдаун, це означає, що це буде так, як у березні – все закрилося, потяги не їздять, літаки не літають, ми на роботу не ходимо. Можливо, стратегічні підприємства працюють. Ми ходимо тільки в аптеку і в магазин – все. Але ж так не буде", – зазначила нардепка.

"Немає довіри до влади, а якщо немає довіри до влади, то не буде довіри до виконання правил, які ця влада запровадить", – сказала Савчук.

На її думку, локдаун нічого глобально не змінить, тому завдання нашої країни в тому, щоб перегрупуватися. Як приклад Савчук навела збільшення премій медикам, дешеві тести та збільшення кількості лабораторій, які ці тести роблять.

Також нардепка зазначила, що штрафування за недотримання карантину має бути рівним для всіх.

"А не одних, більш мажорних, не штрафуємо, бо боїмося, а другі, прості люди, вийшли на ринок, і ми їх оштрафуємо, бо статистику штрафів нам треба надати. Давайте скажемо чесно – поліція взагалі, м'яко кажучи, самоусунулася від цього процесу", – вважає Савчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!